Vágólapra másolva!
A listavezető Ferencváros hátrányból tudott nyerni az Arany Ászok Liga 17. fordulójának szerdai rangadóján Diósgyőrben, így a zöld-fehérek a Debrecen botlását kihasználva ismét pontelőnnyel vezetik a tabellát. Az MTK Illés Béla góljaival fordított, s győzött az Újpest ellen, míg a Videoton 300 néző előtt verte a Pápát.

Arany Ászok Liga, 17. forduló:
Nyíregyháza - Vasas 1-2 (0-1)
Nyíregyháza, 3000 néző, V: Sápi
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Szatke (Márton a szünetben), Geri, Sipos N. (Pintér a szünetben) - Némedi (Győri 66.), Tímár, Schrancz, Vasas - Nikolic, Lengyel
Vasas: Posza - Plókai (Köböcz 56.), Janjic, Tóth A. - Molnár, Szanyó (Gaál 78.), Kovrig, Kiss Gy., Rósa H. - Waltner (Gyánó 59.), Horváth P.
gól: Lengyel (87.), illetve Szanyó (17.), Gyánó (65.)
sárga lap: Tímár (33.), Márton (73.), illetve Szanyó (30.), Janjic (33.)

17. perc: Egy gyors Vasas-kontra végén Waltner a jobbösszekötő helyéről passzolt középre, az érkező Szanyó 10 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

65. perc: A Vasas ismét kihasználta a hazaiak hibáját. Horváth P. lépett ki, majd Gyánó elé tálalt, aki 10 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

87. perc: Egy hazai akció végén Győri jobbról középre passzolt, Lengyel pedig 6 m-ről a bal felső sarokba emelt (1-2).

A mérkőzés elején a hazaiak bizonytalanságát a vendégek góllal büntették. Ezt követően a Nyíregyháza ugyan nagy erővel támadott, de csak egy felső lécig és egy les miatt meg nem adott találatig jutott.

Szünet után is a hazaiak támadtak többet, ám ismét a Vasas élt előbb a kínálkozó lehetőséggel, a nyíregyházaiak erejéből pedig csupán a szépítésre futotta. A szerencsésebb fővárosiak ezzel értékes három ponthoz jutottak.