Vágólapra másolva!
Még napjainkban is nagy népszerűségnek örvend Rotterdamban Kiprich József, a Feyenoord korábbi csatára, aki komoly feladatot kapott egykori klubjától. Holland lapértesülések szerint az egykori válogatott játékos a holland sztárklub futballakadémiáját vezeti majd, amely várhatóan áprilisban, Budapesten kezdi meg működését.

A Feyenoord technikai igazgatója, Mark Wotte úgy nyilatkozott, hogy a klub öt európai országban, köztük Magyarországon, tavasszal beindít egy-egy utánpótlás-nevelő "Feyenoord Akadémiát". Wotte elmondta, Magyarországon Budapest került szóba mint helyszín, így tárgyalásokat folytattak az Újpest, a Ferencváros és a Vasas vezetőivel is.

Az akadémia vezetésével a 70-szeres válogatott Kiprich Józsefet bízzák meg, aki 1989-1995 között szerepelt a holland klubban, de munkáját segíti majd a Feyenoord másik magyar légiósa, Róth Antal is.

A 24 óra című lap úgy tudja, az elmúlt hét végén Rotterdamban tárgyalt Kiprich József és Sárosi Ferenc kommunikációs menedzser, míg Franzua Laureisen, a Feyenoord menedzsere Budapesten járt, s egyeztetett a kiszemelt klubokkal.

A holland klub a hírek szerint más korábbi játékosának segítségére is számít, így Andrej Jeliazkov révén Bulgáriában, Wlodzimierz Smolarek segítségével Lengyelországban, Ioan Ovidiu Sabau segítségével pedig Romániában is nyitna futballiskolát.