Vágólapra másolva!
Huszonhárom esztendeje nem tudott nyerni a Crystal Palace labdarúgócsapata bajnoki mérkőzésen a Stamford Bridge-en, s a Premier League 30. fordulójában sem a Király Gábor vezette csapat az esélyes a Chelsea otthonában. Németországban a Schalke Mainzban őrizheti meg hárompontos előnyét a Bayern Münchennel szemben, Olaszországot a Roma-Milan rangadó hozza lázba. A spanyoloknál a Depor a listavezető Barcelonát fogadja a hét végén.

Szombaton és vasárnap a 30. fordulóval folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság, s a papírforma alapján nem várható változás az élcsoportban.

A kapus Király Gábort és a csatár Torghelle Sándort foglalkoztató Crystal Palace-ra rendkívül nehéz, szinte megoldhatatlannak tűnő feladat vár, ugyanis a 11 pontos előnnyel listavezető Chelsea vendége lesz.

A Crystal Palace legutóbb 1993-ban győzte le a fővárosi sztárgárdát, ám a Stamford Bridge-en mindössze egyetlen sikert értek el történetük során: még 1982. március 17-én sikerült győzni 2-1-re a régi Second Division keretén belül. Ősszel a Chelsea idegenben nyert 2-0-ra.

A hazaiaknál nagy kérdés, Arjen Robben tudja-e vállalni a játékot, az biztos, hogy Scott Parker ismét egészséges, Didier Drogba viszont húzódással bajlódik. A Palace-ban Darren Powell és Aki Riihilahti felépült, Vasszilisz Lakisz viszont eltiltását tölti.

A vasárnapi programból kiemelkedik a 201. Mersey-parti (egyben a 172. liverpooli bajnoki) derbi, amelynek sorsa megjósolhatatlan, mert két kiszámíthatatlan együttes találkozik. Az FC Liverpool 62, míg az Everton 55 sikert aratott eddig a pontvadászatban, legutóbb 1999-ben született vendégdiadal az Anfield Roadon.

A West Bromwich Albion, várhatóan Gera Zoltánnal a kezdőcsapatban a Charlton Athleticnél teszi tiszteletét, s végre véget vetne az 51 éves nyeretlenségnek. A WBA utoljára 1954. november 6-án győzött Charltonban (1-3).

Bryan Robson feje amiatt főhet, hogy a térdműtéten átesett Andy Johnson mellett lehet, nem számíthat a Manchester Unitedtől kölcsönkapott Kieran Richardson játékára sem. A Charltonban Radostin Kisisev, Jerome Thomas, Dennis Rommedahl és Shaun Bartlett sérült.

[origo]/(MTI)