Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken délben Nyonban elkészítette a Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőjének sorsolását. A párharcok érdekessége, hogy a két milánói csapat, az Internazionale és az AC Milan szembekerült egymással, míg a Liverpool-Juventus csatában az 1985-ös BEK-döntő ismétlődik meg.

A sorsolás érdekessége, hogy az azonos létesítmény miatt ezúttal nem kell kikerülnie egymást az AC Milan és az Internazionale együtteseinek, hiszen a két olasz gárda már a BL-negyeddöntőjében szembekerült egymással. Ennek maximum Milánó semleges szurkolói örülnek, hiszen így biztosan lesz városi csapat a legjobb négy között is.

A 39 halálos áldozatot követelő, 1985-ös Heysel-tragédia óta először került szembe egymással az angol Liverpool és az olasz Juventus együttese, az itáliaiak előnye csupán annyi, hogy a visszavágóra a Stadio delle Alpiban kerül majd sor.

Nagy csata vár a Bayern Münchenre, amely az Arsenal búcsúztatása után újabb angol sztárcsapatot, a Chelsea-t kapta ellenfélül, míg a francia meglepetéscsapat Lyon a holland PSV-vel harcol az elődöntőért.

a negyeddöntő (április 5. vagy 6./április 12. vagy 13.)
1. párharc: FC Liverpool (angol) - Juventus (olasz)
2. párharc: AC Milan (olasz) - Internazionale (olasz)
3. párharc: Olympique Lyon (francia) - PSV Eindhoven (holland)
4. párharc: Chelsea (angol) - Bayern München (német)

elődöntő (április 26. vagy 27./május 3. vagy 4.):
4. párharc továbbjutója - 1. párharc továbbjutója
2. párharc továbbjutója - 3. párharc továbbjutója

döntő: május 25., Isztambul