Társoldalunk:

Lesz milánói csapat a BL-elődöntőben

2005.03.18. 12:32

"A sorsolást megelőzően csakis az Intert akartuk elkerülni, de nincs mit tenni. Még véletlenül sem szabad a két évvel ezelőtti elődöntőből kiindulnunk. Természetesen csak a továbbjutás lehet a cél, de ez csak akkor sikerülhet, ha mindkét mérkőzésre tökéletesen készülünk fel" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere.

Két szezonnal ezelőtt a vörös-feketék jutottak a manchesteri fináléba, s már évek óta veretlenek az Internazionaléval szemben.

"Rendben van, ez a sorsolás. Ezen a szinten már nincs nagy különbség a csapatok között, nehéz lenne megmondani, hogy kinek örültünk volna a legjobban" - mondta Giacinto Facchetti, az Internazionale elnöke.

A 2001-ben BL-győztes Bayern München a legjobb 16 között az Arsenalt búcsúztatta, s a negyeddöntőben ismét angol gárdával, a szintén londoni Chelsea-vel csap össze.

"Ebben a szakaszban már nincs könnyű találkozó, örülünk annak, hogy itt lehetünk. Tiszteljük a Bayernt, hiszen négyszer volt végső győztes. Kemény párharc vár ránk" - mondta a Chelsea anyavállatának főigazgatója, Peter Kenyon.

A negyedik negyeddöntőben két meglepetéscsapat, az Olympique Lyon és a PSV Eindhoven találkozik.

"Mindenki lebecsüli őket, mert még nem értek el kiemelkedő nemzetközi sikert. De meg kell nézni a mostani Bajnokok Ligája statisztikákat, s az elmúlt években Franciaországban elért eredményeiket. Kiderül, hogy nagyszerű együttest kell felülmúlnunk" - mondta a hollandok trénere, Guus Hiddink.

[origo]/(MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK