Vágólapra másolva!
Továbbra is hiába várnak hónapok óta elmaradt fizetésükre a Békéscsaba labdarúgói, így a hétfői gyakorlásra már egy csapatra való játékos sem jelent meg a Kórház utcában. Amennyiben  Darko Canadic klubtulajdonos ezen a héten sem tudja rendezni az adósság egy részét, valószínűleg megszűnik a profi futball a Viharsarokban.

Volt, aki sérülés miatt hiányzott a hétfői edzésről, a többiek pedig a ki nem fizetett bérek miatt nem látják már értelmét szerelést húzni a tavaszi rajt előtt még 23 fős békéscsabai keret tagjai közül. A távolmaradók egy része már a hétvégi bajnoki mérkőzésen sem lépett pályára, s csupán a vérnyomásproblémákkal bajlódó Dajka László kérésére nem szerződött el még egy másik csapathoz. Az utolsó fizetési határidő a hétfői nap volt, aminek lejárta után szerdáig kért újabb haladékot Darko Canadic.

"Kimentem a Kórház utcába, de a sokadszorra megígért fizetésnek most sem volt nyoma, ezért, miként pénteken sem, most sem vetkőztem le az edzésre, hanem néhány perc múlva otthagytam a stadiont. Újabb dátumot ismét kaptunk, de ki hisz már abban, hogy lesz ebből pénz?" - nyilatkozta az eddigi csapatkapitány Balog Zsolt a Békés Megyei Hírlapnak.

A hétvégi "pihenő" után a visszatért, ám a tréningen mindössze tíz játékost találó vezetőedző egyelőre kitart, de sok mindennel ő sem tudja kecsegtetni labdarúgóit. "Darko Canadic tudatában van annak, ha nem tudja az elmaradt béreket rendezni, akkor vége a labdarúgásnak Békéscsabán. Most az új dátum szerda, ha a klubot feljelentő játékosok addig kibírják, akkor megmenekülhetünk, ha nem, akkor viszont biztos mindnyájan elmennek máshová. Amíg ők nem írnak alá más egyesülethez, addig én is maradok Békéscsabán" - mondta Dajka László.