Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi határozatai alapján több élvonalbeli csapatot, így a Diósgyőrt, a Békéscsabát és a Fehérvárt is pontlevonás fenyegeti, amennyiben záros határidőn belül nem rendezik tartozásukat.

A miskolci klub a gárda korábbi vezetőedzőjével, Kiprich Józseffel szemben nem egyenlítette ki hátralékát, s ezért 1,2 millió forint büntetést kell befizetnie a liga kasszájába, valamint fordulónként egy büntetőpont levonására kerül sor, ha továbbra sem fizet a trénernek. Ugyanakkor a testület április 4-éig felfüggesztette a határozatot.

A Békéscsabának és a Fehérvárnak az MLSZ és az MLL felé van adóssága, s mindkét együttes fordulónként két-két büntetőpont levonására számíthat, amennyiben jogerőre emelkedik az ítélet.

"A jogerőre emelkedést az igen költséges fellebbezéssel elodázhatják a klubok, de ha ezt nem teszik, 15 nap múlva a határozat jogerőssé válik. Amennyiben az azt követő háromnapos türelmi idő végéig sem rendezték tartozásukat, akkor életbe lép a büntetés" - mondta Kőszegi Géza, a fegyelmi bizottság elnöke.