Vágólapra másolva!
Mark van Bommel - egyes holland és katalán források szerint - lényegében már a Barcelona játékosának számít. A holland bajnoki éllovas PSV Eindhoven 31-szeres válogatott középpályása már régóta a Barca vezetőinek célkeresztjében van, de a minap, amikor mesterhármassal vette ki a részét a PSV idegenbeli 4-0-s győzelméből a címvédő Ajax felett, elementárissá fokozódott az érdeklődés.

Ronald Koeman, az Ajax menesztett szakvezetője egyenesen azt mondta, hogy napjainkban Van Bommel a legjobb holland futballista, pedig Makaay, Van Nistelrooy, Seedorf is holland.

A bevezetőben idézett holland forrás, a Nos nevű tévécsatorna Studio Voetbal című műsora közölte Van Bommel leszerződtetésének hírét. Az április 22-én 28. születésnapját ünneplő középpályás szerződése júniusban lejár, azaz ingyen lesz igazolható. A Barca-kapcsolat tényét egyébként Rob Jansen, a játékos ügynöke sem cáfolta.

Van Bommelben a Nou Campban csaknem tíz éven keresztül roppant népszerű Phillip Cocu utódját látják, játékstílusát a csapattól tavaly távozott középpályáséhoz hasonlítják. Van Bommel 1992-től 1999-ig a Fortuna Sittard játékosa volt, azóta a PSV sztárja.

Ch. Gáll András