Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakhoz hasonlóan a békéscsabai labdarúgók péntek délutáni edzését Jakab Péter tarthatja, miután az eddigi vezetőedző, Dajka László csütörtökön éjjel beadta írásban is felmondását, s elhagyta a várost. Kérdés, hogy a "beugrónak" felkért szakember valóban vezényelheti-e a foglalkozást, ugyanis a péntek délelőttre tervezett tréning elmaradt.

Az Előre FC futballistái és trénerei négy hónap után az "utolsó utáni" határidőnek tartott csütörtökön sem kapták meg elmaradt fizetésüket. Dajka ekkor döntött úgy, hogy nincs értelme a további kitartásnak. Felmondását Kerekes I. Györgyné ügyvezetőnek nyújtotta be. Ezt követően elköszönt a csapattól, autóba ült, és hazautazott a fővárosba.

"Mindent megpróbáltam, hogy együtt tartsam a csapatot, de ez már az én erőmet is meghaladja" - mondta a szakember. "Az utóbbi hetekben már nem a szakmáról szólt a csabai labdarúgás, hanem részemről a pedagógiai és pszichológiai munkáról, hogy megmaradhasson a társaság. Eddig kézben lehetett tartani a dolgokat, de ennél tovább nem feszíthető a húr. Úgy vélem, darabjaira hullik a csapat, és nem lennék azon sem meglepve, ha ezek után be sem tudná fejezni a bajnokságot az Előre FC."

"Lassan nem marad játékos, ugyanis további futballisták jelentik fel egyesületüket a szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítése miatt. Ebben a legnagyobb felelősség Darko Canadic főtulajdonost terheli, de én nem menteném fel a város és a megye vezetőit sem, akik hozzáállásukkal a kényelmesebb utat vállalták. Közösen tették tönkre a patinás klubot és a békéscsabai labdarúgást" - szögezte le Dajka.

A vezetőedzőt egyébként annyira megviselte a hosszas huzavona, hogy orvosi tanácsra nem ült le a kispadra a Vasas elleni, 3-0-s vereséggel végződött szombati bajnokin. A Békéscsaba az utolsó előtti helyen áll a tabellán.