Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség kiszabadította Rogerio, a Sporting Lisboa labdarúgójának édesanyját, akit ismeretlen tettesek hétfőn raboltak el.

A rendfenntartó erők egy bejelentés alapján jutottak el a Sao Paulótól mintegy 150 kilométerre fekvő Caraguatatuba nevű városba, ahol egy házban sértetlenül találtak rá az asszonyra. Az akció során egy nőt és egy gépfegyverrel felszerelkezett férfit sikerült letartóztatni, de az emberrablók - akik a három nap alatt sem a családdal, sem a rendőrséggel nem vették fel a kapcsolatot - több tagja még szökésben van.

Brazíliában egyre inkább elszaporodtak az ilyen és ehhez hasonló esetek, hiszen korábban a Santosban szereplő Robinho és a Sao Paulót erősítő Grafite édesanyját is csak hosszas nyomozás - és a bűnözőkkel folytatott titkos tárgyalások - után sikerült megtalálni. Luis Fabiano - aki a Puskás Ferenc-stadionban tavaly áprilisban két gólt szerzett a magyar válogatott ellen - édesanyját március 11. óta tartják fogságban.

"Nagyon veszélyes helyzet, valamennyien aggódunk a családunkért" - fogalmazott Roberto Carlos, a Real Madrid csillaga. "Megmondtam édesanyámnak, ha teheti, maradjon otthon, s csak a legszükségesebb esetben menjen ki az utcára. Természetesen tudom, hogy ez nem megoldás."

Ronaldinho, az FC Barcelona sztárja már gondoskodott szeretteiről, mert az egész családot elvitte magával Spanyolországba. "Én személy szerint nyugodt vagyok, de a helyzet rendkívül elkeserítő" - nyilatkozott a világbajnok.