Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga 19. fordulójában a Matáv Sopron 1-0-ra nyert a Vasas vendégeként, ezzel megszakította az angyalföldiek remek tavaszi sorozatát. Nyíregyházán is meglepő eredmény született, ugyanis az Újpest hiába vezetett, végül meg kellett szenvednie a 2-2-es döntetlenért. A Debrecen nem bírt a Fehérvárral, és meg kellett elégednie egy ponttal, a Győr 4-1-re verte a Zalaegerszeget, az anyagi gondokkal küszködő Békéscsaba 3-0-ra győzött a Honvéd ellen, a Pápa Kaposváron diadalmaskodott, a Diósgyőr pedig 1-0-ra lenyomta a Pécset.

Arany Ászok Liga, 19. forduló:
Vasas - Matáv FC Sopron 0-1 (0-1)
Illovszky Rudolf-stadion, 2500 néző
v.: Solymosi
Vasas: Posza - Molnár, Janjic, Tóth A., Gaál - Weitner (Győri 85.), Ködöböcz (Balog a szünetben), Kovrig (Schultz 66.), Rósa H. - Waltner, Horváth P.
Matáv FC Sopron: Balogh - Lazic, Bagoly, Szekeres, Szabó O.(Hanák 68.) - Sira (Földvári a szünetben), Somorjai (Pintér a szünetben), Fehér, Balaskó, Bárányos - Tóth M.
gól: Bárányos (7.)
sárga lap: Ködöböcz (35.), Weitner (61.), Horváth (85.) illetve Fehér (50.)

7. perc: Balaskó bal oldali szabadrúgását röviden mentették a hazaiak, s a kipattanó labdát a középen álló Bárányos 10 m-ről a kapuba passzolta (0-1).

55. perc: Földvári jobbról emelt középre, Tóth jól csúsztatott Balaskó elé, s a középpályás 10 m-es lövését Posza nagy bravúrral ütötte ki.

72. perc: Balog húzott el a jobb oldalon, az alapvonal közelében beemelt, s Horváth 15 m-es kapáslövése Balogh testéről pattant ki.

87. perc: Balog jobb oldali beadására Győri emelkedett a legjobban, 5 m-es fejesét Balogh hatalmas bravúrral ütötte ki a bal felső saroknál.

93. perc: Schultz bal oldali beadását Tóth 6 m-ről alig csúsztatta a bal alsó sarok mellé.

A soproniak egy védelmi hibát kihasználva gyorsan vezetést szereztek, s ezzel a szünetig meg is határozták a játék képét. A hátrányba került Vasas sokat próbálkozott az egyenlítés érdekében, de a hazai futballisták sokat hibáztak, így nem állították komoly feladat elé a Matáv-védelmet.

A második félidőben is a Vasas birtokolta többet a labdát, de az ötlettelen akciók nem jelentettek veszélyt. A soproniak rendkívül szervezetten védekeztek, s noha a kontrák nem sikerültek, így is megérdemelten szakították meg a hazaiak győzelmi és veretlenségi sorozatát.