Társoldalunk:

Fej fej mellett halad a Bayern és a Schalke

2005.04.02. 17:36

Több száz huligán verekedett péntek este a német labdarúgó másodosztály három mérkőzése előtt és után. A rendőrség 25 személyt vett őrizetbe.

Az FC Erzgebirge Aue-Energie Cottbus (2-0) találkozó lefújása után a hazai szimpatizánsok egy petárdát lőttek a Lőw Zsoltot és Szélesi Zoltánt is a soraiban tudó vendégek edzője, Petrik Sander felé, aki a hangrobbanástól elájult. Azonnal kórházba szállították, állapotáról nem közöltek részleteket. A két tábor később egymással, majd a rendőrökkel is összecsapott.

Az Alemannia Aachen - Rot-Weiss Erfurt (5-1) mérkőzés előtt, majd utána is csatatérré változott a stadion környéke, két rendőr megsebesült.

A harmadik Bundesliga II-es találkozó is botrányt hozott: a Rot-Weiss Essen - Dynamo Dresden (2-1) együtteseinek hírhedt táborai sem hazudtolták meg önmagukat. Több százan verekedtek össze, majd a rendfenntartókat is megtámadták. Csak itt 20 személyt vettek őrizetbe, a sérültek számát nem közölték.

A múlt hétvégén a német szurkolók Celjében, a szlovének elleni barátságos mérkőzés előtt, illetve alatt randalíroztak. Az ország labdarúgó szövetsége a belügyminisztériummal közösen kemény fellépést hirdetett a huligánok ellen, hiszen jövő nyáron Németország ad otthont a világbajnokságnak.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK