Vágólapra másolva!
Az idény során hosszú ideig sereghajtó West Bromwich Albion újabb apró lépést tett a kiesés elkerüléséért, miután a Premier League 31. fordulójában Gera Zoltán góljával 1-0-ra legyőzte az Evertont.

A Crystal Palace szombaton hazai pályán szenvendett egygólos vereséget a Middlesbrough ellenében, s Király Gáborék botlását azonnal kihasználta a szintén újonc West Bromwich Albion.

A birminghami gárda nyerő embere - mint idén már oly' sokszor - ezúttal is Gera Zoltán volt: a 63. percben Greening bal oldalról érkező beadását a berobbanó magyar játékos a bal alsóba fejelte. Ez volt a hazaiak első kapura tartó kísérlete, amivel egyből meg is szerezték a vezetést. Öt percre rá Tim Cahill látványos színjátékát nem "ette meg" Graham Poll játékvezető (Gera a 16-oson belül hozzáért az ausztrálhoz, ám az angol tudósítások szerint büntetőről szó sem lehetett), így alacsony színvonalú mérkőzésen bár, de rendkívül fontos pontokhoz jutott a West Brom.

Ez volt Bryan Robson együttesének az idei ötödik sikere, amellyel feljött a 18. helyre, így már csak rosszabb gólkülönbsége miatt áll kieső helyen (a 17. helyezett Southampton mínusz 14-gyel rendelkezik Geráék szintén negatív előjelő 21-es gólarányával szemben).

A WBA diadalának az Everton városi riválisa, a Liverpool is nagyon örülhet, hiszen a negyedik BL-helyen álló kék mezesek így már csak egy pontos előnnyel bírnak a - szombaton a Boltont 1-0-ra verő - Vörösökkel szemben.

Szintén Premier League-tagságának megőrzéséért küzd a Fulham és a Portsmouth, s kettőjük párviadalából ezúttal előbbi jött ki győztesen. A vendéglátók 0-1-es félidőt követően, az utolsó félórában fordítottak Patrik Bergerék ellen. A Fulham előre ugrott a 14. helyre, a Portsmouthnak pedig 4 pontos előnye van a hátulró támadó Soton-WBA duó előtt.

Premier League, 31. forduló:
Fulham - Portsmouth 3-1 (0-1)
gól: Cole (63.), McBride (81.), Boa Morte (90.), illetve LuaLua (32.)

West Bromwich Albion - Everton 1-0 (0-0)
gól: Gera (63.)