Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arra kérte a rendező klubokat, hogy a Bajnokok Ligája keddi és szerdai, illetve az UEFA-kupa csütörtöki negyeddöntői előtt egy perces gyászszünettel adózzanak a csapatok a szombaton este elhunyt II. János Pál pápa emlékének.

"Az emberiség világméretű vezetője, a béke eltökélt híve volt II. János Pál pápa. Munkája és erőfeszítése hatalmas tisztelettel társult, a világ minden részén felfigyeltek a tevékenységére. Függetlenül a vallási hovatartozástól" - mondta Lars-Christer Olsson, az európai szövetség főtitkára.

A vezető hozzátette: a Szentatya rendkívül különleges személyiség volt. "Milliók siratják, mi is szeretnénk megtisztelni az emlékét" - nyilatkozta Olsson.

Hatalmas tömeg, 25 ezer futballszurkoló és szimpatizáns vett részt azon a gyászmisén, amelyet a lengyel bajnokság élvonalában szereplő Cracovia rajongói rendeztek hétfőn este a szombaton elhunyt II. János Pál pápa tiszteletére.

Az eseményen megjelent a többi krakkói klub, a Wisla és a Hutnik delegációja is. A lengyel szövetséget Michal Listkiewicz elnök képviselte, s más egyesületek részéről is érkeztek futballisták és vezetők.

A misét a Cracovia és a Wisla lelkésze celebrálta. A Szentatya imádta a nagy múltú klubot, ennek számtalanszor adta jelét, ez év elején fogadta Vatikánban a csapatot és a Cracovia vezetőit.