Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban a Marseille-PSG rangadó döntetlent hozott, így az Istres ellen 8-0-ra nyerő Lille került a reflektorfénybe a Ligue 1-ben. Svájcban is potyogtak a gólok, négy meccsen 22 találat született, míg Görögországban a sztárcsapatok közül csak az Olimpiakosz tudott nyerni, és ezzel át is vette a vezetést a tabellán.

Mivel a bajnoki cím sorsa már hetek óta eldőlni látszik a Ligue 1-ben, így a hét végén a figyelem elsősorban az Olympique Marseille-Paris Saint-Germain rangadóra irányult, annak ellenére, hogy a párizsiak mostanában pocsékul szerepelnek. Nos, ez a meccs döntetlenre végződött, vagyis az OM "átka" a fővárosiak ellen továbbra is tart, de a Lille OSC tett arról, hogy ne csak erről a találkozótól beszéljenek.

Noha ebben a szezonban a Marseille sokkal jobban szerepel, mint fővárosi riválisa, az OM drukkerei mégsem lehettek teljesen elégedettek csapatuk teljesítményével, mivel a kikötőváros együttese a bajnokságban és a ligakupában is kikapott a párizsiaktól, és a két gárda legutóbbi nyolc összecsapását egytől egyig a PSG nyerte.

A csapat azonban az utóbbi hetekben Philippe Troussier-vel a kispadon valósággal megtáltosodott, és feljött a tabellán a második helyre, miközben a párizsiak a középmezőny aljában szenvednek, így a marseille-iek joggal bízhattak abban, hogy végre megszakad a nyeretlenségi sorozatuk.

A hazaiak meglehetősen támadó felfogású kezdő tizeneggyel léptek a pályára (három csatár is szerepelt a gárdában), ám némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban a meccset: Fabien Bartheznek már a negyedik percben nagyot kellett védenie Mario Yepes fejesénél. A későbbiekben is a PSG játszott fölényben, de a vezető találathoz marseille-i segítségre volt szükségük: Daniel Ljuboja beadását ugyanis az OM japán balhátvédje, Nakata Kodzsi juttatta a meglepett Barthez mellett a saját kapujába.

Mindez a második félidő első percében történt, és ezt követően az Olympique még jobban beleerősített, ám sehogyan sem sikerült egyenlítenie. Ez egalizáláshoz a párizsiak nagy hibájára is szükség volt: a vendégek csapatkapitánya, José Pierre-Fanfan röviden szabadított fel, a csereként beállt tinédzser, Samir Nasri lecsapott a labdára, passza után Steve Marlet lőtt, ezt Lionel Letizi még védeni tudta, de a kipattanót Laurent Battles a hálóba továbbította.

A hajrában Pauleta kis híján megszerezte a vendégeknek a győzelmet, de Barthez védeni tudott, így az OM legalább egy döntetlent elért - ennek azonban túlságosan nem örültek Marseille-ben, mivel ezzel az eredménnyel visszacsúsztak a harmadik helyre.

A dobogó második fokára a Lille OSC lépett fel, amely már hét hete nyeretlennek mondhatta magát, de most a sereghajtó Istres ellen végre sikerült győznie a csapatnak, nem is akárhogyan: a végeredmény ugyanis 8-0 lett. A prímet a hazaiak fiatal csatára, Matt Moussilou vitte, aki egymaga négyet vágott, az első félidőben például a 13. és a 18. perc között háromszor is betalált, amivel a Ligue 1 történetének leggyorsabb mesterhármast érte el, de kétszer eredményes volt a középpályás Philippe Brunel is, egy gólt Mathieu Bodmer szerzett, és egy öngólt is el lehetett könyvelni. A Lille ezzel alaposn "feltuningolta" gólkülönbségét, és éppen ennek köszönhetően előzte meg a Marseille-t.

Az élen természetesen továbbra is a Lyon áll, és a címvédő előnye változatlanul 11 pont, mivel az OL ismét begyűjtötte a három pontot, ezúttal a Lens ellen. A meccs egyetlen gólját a brazil Juninho Pernambucano érte el, aki ezúttal kivételesen nem szabadrúgásból volt eredményes - a középpályás összességében már 11 gólnál jár a bajnokságban.