Társoldalunk:

Egygólos előnyt szerzett a Liverpool a Juventus ellen

2005.04.05. 20:38

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
Olympique Lyon - PSV Eindhoven 1-1 (1-0)
Lyon, 42 ezer néző
vezette: Pierluigi Collina (olasz)
Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal - Juninho, Essien, Diarra - Malouda, Wiltord, Govou
PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Li Jung Pjo - Van Bommel, Vogel, Cocu - Park Ji Szung, Vennegoor, Farfan (Beasley, 69.)
gól: Malouda (12.), illetve Cocu (76.)
sárga lap: Van Bommel (6.), Vogel (29.), Cocu (64.)

A fogadóirodák szerint a nyolcas mezőny két legesélytelenebb csapata találkozott az Olympique Lyon-PSV Eindhoven mérkőzésen, ám nem szabad elfelejteni, hogy tavaly az előzetesen szintén sötét lónak kikiáltott AS Monaco végül a BL döntőjéig menetelt. A hercegség csapatát idén éppen a PSV búcsúztatta az előző körben, míg a házigazdák 27 góljukkal a mostani sorozat legeredményesebb alakulatának vallhatták magukat a mérkőzés előtt.

Ennek megfelelően a franciák - a Werder Bremen elleni KO-győzelmükhöz hasonlóan - ezúttal is három támadóval kezdtek, a trió pedig egy közösen összehozott góllal hamar igazolta a döntés helyességét: Govou a jobb oldalról indulva betört a büntetőterületre, centerezését Wiltord továbbjátszotta Maloudának, aki nyolc méterről vette be Gomes kapuját.

A PSV tulajdonképpen elégedett lehetett az egygólos hátránnyal, hiszen Juninho és Diarra bombáján kívül Govou 33. percben bemutatott közeli fejesét is megúszta újabb kapott találat nélkül.  A Lyon egyre többször találta meg a rést a holland védelmen, ugyanakkor távolról is bátran kísérletezett: a 38. percben például Essien 25 méteres lövése csattant a kapufán.

Ezt követően egy Juninho-szabadrúgáson kívül nem sok érdekfeszítő történt a 63. percig, akkor azonban Govou minden eddiginél nagyobb helyzetet puskázott el: a támadó a büntetőpontnál maradt irigylésre méltóan egyedül, de akármennyi ideje volt is rákészülnie a lövésre, nem találta el a kaput.

És ahogy az már ilyenkor lenni szokott, következett a bosszú az eltékozolt helyzetekért: a 76. percben Cocu engedte el az Eindhoven első komolyabb lövését 17 méterről, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki.

Érdekesség, hogy az egész mérkőzésen mindössze egy cserét hajtottak végre. A negyeddöntők visszavágóira április 13-án kerül sor.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK