Vágólapra másolva!
A télen komolyan megerősített Újpest labdarúgócsapata a tavaszi négy forduló során mindössze öt pontot szerzett az Arany Ászok Ligában, aminek komoly következményei lettek, ugyanis az első csapat keretéből meghatározatlan ideig a juniorokhoz került Kovács Zoltán és Polonkai Attila, a lilák két válogatott játékosa.

Az Újpest az őszi idény után 26 ponttal állt, azaz kilenc pont volt a hátránya az éllovas Ferencvárossal szemben, de a téli felkészülés után, amikor a válogatott Fehér Csabával és Böjte Attilával erősítettek a negyedik kerületiek, több szurkolóban is felmerült, hogy meg lehet ismételni a tavalyi menetelést.

Akkor a felsőházi rájátszásnak szintén kilencpontos hátránnyal vágtak neki Mészöly Géza fiai, és mégis majdnem meglett az arany, hiszen ha az utolsó fordulóban az MTK ellen begyűjtötték volna a három pontot a lilák, akkor ők ünnepelhettek volna.

Idén is jól indult a tavasz, a Fehérvár ellen 3-0-ra nyert az Újpest, és bár akkor sem volt látványos a csapat játéka, a győzelem feledtette mindezt a vezetőkkel, és a szurkolókkal. Az első diadalt azonban nem követte újabb, az MTK ellen 3-1-es vereség következett, majd egy vérszegény döntetlen hazai pályán a Kaposvár ellen és egy újabb remi az utolsó helyezett Nyíregyháza otthonában.

Ezután döntött úgy a vezetőség a szakmai stábbal közösen, hogy változásokra van szükség, és emiatt készülhet mostantól Kovács Zoltán és Polonkai Attila a juniorok között.

Mészöly Géza az Újpest honlapján azt mondta, hogy nincsenek megelégedve a két játékossal, Polonkainak a hozzáállásával vannak gondok, míg Kovács az elkövetkező mérkőzéseken nem fér bele a szakmai elképzelésekbe. Az Újpest legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a tavasszal eddig kilenc pontot gyűjtő Vasast fogadja a Szusza Ferenc-stadionban.

Pontokat hagyott Nyíregyházán az Újpesthttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20050402elvesztette.html?pIdx=1