Társoldalunk:

Milánói BL-derbi a gyász árnyékában

2005.04.06. 12:06

Szerdán a Stamford Bridge ad otthont a több évtizedes múltra visszatekintő angol-német futballpárharc újabb állomásának, s a Chelsea-Bayern München rangadó érdekessége, hogy a londoniak vezetőedzője, Jose Mourinho nem ülhet a kispadon.

A portugál tréner ugyanis az FC Barcelona elleni nyolcaddöntő kapcsán éles kijelentésekkel bírálta a játékvezetőt és az európai szövetséget, ezért az UEFA pénzbírsággal és két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. Steve Clarke segítő dirigálja majd a csapatot, Mourinho nem is léphet kapcsolatba játékosaival, viselkedését megkülönböztetett figyelemmel kíséri az UEFA.

"Ez nem befolyásolhat bennünket, sőt csak növeli az elszántságunkat. Érte is küzdünk majd, tudjuk, hogy csak a győzelmet tartja elfogadhatónak. Megkettőzött erővel harcolunk a pályán" - mondta a német védő, Robert Huth.

Mourinho nem nyilatkozott a büntetés pénteki kihirdetése óta, őt viszont "megszólította" Ottmar Hitzfeld, a Bayern korábbi trénere. "Mourinho arrogáns edző, nagyon rideg és magabiztos. Nem tartozik az igazi sportemberek közé" - jegyezte meg a szakember, aki 2001-ben BL-t nyert a bajorokkal.

Michael Ballack, a Bayern német válogatott irányítója nagy önbizalommal várja a párharcot. "A Chelsea a favorit, még a végső sikerre is a legesélyesebbnek tartják, de ez csak játék a szavakkal. Mi általában sikeresek vagyunk az angol csapatokkal szemben" - jegyezte meg a klasszis.

A Bayern a legjobb 16 között az Arsenalt búcsúztatta. "A Chelsea-ről is tudok mindent. A sorsolás pillanatában még egyértelmű esélyese volt a párharcnak, de most már nem, egyre jobb formában futballozik a csapatom." - jelentette ki a Bayern vezetőedzője, Felix Magath.

Várható kezdőcsapatok
Chelsea:
Cech - Johnson, Carvalho, Terry, Gallas - Tiago, Makelele, Lampard - Duff, J. Cole, Gudjohnsen
Bayern München: Kahn - Sagnol, Lúcio, R. Kovac, Lizarazu - Deisler, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Makaay, Guerrero
játékvezető: Temmink (holland)

A két csapat még nem találkozott európai sorozatban.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK