Vágólapra másolva!
Graeme Souness, a Newcastle United vezetőedzője Lee Bowyert és Kyeron Dyert is nevezte a Sporting Lisboa elleni csütörtöki UEFA-kupa-negyeddöntő első mérkőzésére.

Mint ismeretes, a két futballista az Aston Villa ellen 3-0-ra elveszített hazai bajnoki találkozón összeverekedett egymással, amiért Bowyert négy, Dyert pedig három mérkőzésre tiltotta el az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága. A trénernek mindenképpen meg kell találnia a közös nevezőt a két "méregzsák" között, hiszen sérülés miatt Patrick Kluivert, Nicky Butt és Celestine Babayaro is hiányzik majd a Szarkák együtteséből. A portugál gárdában - amely a Middlesbrough kiverésével már elbúcsúztatott egy angol csapatot - piros lapja miatt nem lehet ott Sa Pinto és Rui Jorge sem.

A kupát 1995-ben és 1999-ben is elhódító olasz AC Parma az idei szezon egyik legnagyobb meglepetésével, Sáfár Szabolcs csapatával, azaz az osztrák Austria Wiennel találkozik. A magyar kapus kezdőként lép pályára, hiszen a bécsi együttes első számú hálóőrét, Joey Didulicát a Real Zaragoza elleni nyolcaddöntő visszavágóján kiállították.

A spanyol bajnokságban a Bajnokok Ligájáért küzdő Villarreal a feltörekvő fiatalokból álló holland AZ Alkmaart látja vendégül, míg az orosz CSZKA Moszkva a francia AJ Auxerre ellen próbálja meg kiharcolni a visszavágóhoz szükséges megnyugtató előnyt.

Sáfár véd a Parma elleni UEFA-kupa-meccsensportmagyarfoci20050404safar.htmlUEFA-kupa: negyeddöntős a Villarrealsportfocivilag20050320uefakupa.htmlCsak az Austria volt boldog vendég az UEFA-kupábansportfocivilag20050317acszka.html