Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 20. fordulójában Rósa Dénes 91. percben szerzett góljával egyenlített a Ferencváros hazai pályán a Kaposvár ellen, így továbbra is hullámvölgyben van a bajnok. A Debrecen kihasználta riválisa botlását, és az MTK elleni 3-0-s sikerével már három pont az előnye a tabella élén, a Győr pedig a Honvéd elleni győzelmével megközelítette a Fradit. A fehérvári fiatalok ezúttal Pécsett bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, a szintén anyagi gondokkal küszködő Békéscsaba pedig nagyon megnehezítette a Sopron dolgát, ám a Matáv fordított a hajrában. A ZTE otthon tartotta a pontokat a Diósgyőr ellen, míg a Pápa és a Nyíregyháza gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Arany Ászok Liga, 20. forduló
Ferencváros - NABI Kaposvár 1-1 (0-1)
Üllői út, 2500 néző
v.: Sápi
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Penksa (Tőzsér, 57.), Rósa D., Lipcsei, Huszti - Sowunmi, Sasu, Bajevski (Bartha, 75.)
NABI Kaposvár: Balajcza - Farkas N., Hegedűs, Petrók - Kovácsevics (Mező, 74.), Andruskó, Máté, Tóth B., Maróti - Jovánczai (Kardos, 78.), Oláh (Zsolnai, 85.)
gól: Rósa D. (91.), illetve Petrók (7.)
sárga lap: Sasu (53.), Botis (61.), illetve Maróti (38.), Farkas N. (85.), Kardos (90.)

7. perc: Tóth B. jobboldali szögletére Petrók mintaszerűen érkezett és 6 méterről nagy erővel a kapu jobb felső sarkába fejelt (0-1).

26. perc: Sowunmi jobb oldali beadása után Sasu elé került a labda, aki 10 méterről lőtt, de a kapuson már átjutó labdát Farkas N. kivágta a gólvonal elől.

37. perc: egy baloldali szabadrúgást követően Rósa D. megcsúsztatta a labdát, majd Sasu 3 méterről a kapuba fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

44. perc: Jovánczai az alapvonalnál hintába ültette Husztit, majd erősen középre lőtt, a labdára Andruskó érkezett, de 3 méterről Szűcsbe bombázott.

71. perc: egy jobboldali beadás után Sasu elé került a labda, aki fordulásból lőtt, de Balajcza magabiztosan hárított.

91. perc: Tőzsér 23 méteres lövése után Balajczáról kipattant a labda, és a középen érkező Rósa a kapuba bombázott. (1-1)

Úgy tűnt, Prukner László, a vendégek szakvezetője sokat tanult a szerdai kupatalálkozóból - amelyet a Ferencváros 3-1-re megnyert -, hiszen tanítványai rendkívül okosan és fegyelmezetten futballoztak.

A hazaiak ugyan végig uralták az első játékrészt, de a befejezésekből hiányzott az átütő erő. A kaposváriak egy szöglet utáni fejesgóllal hamar megszerezték a vezetést, és még ezután sem álltak be teljesen védekezni.

A második félidőben a hazai zöld-fehérek továbbra sem találták a játék ritmusát, ráadásul a folyamatos hibák miatt mintha percről-percre kedvetlenebbé vált volna a ferencvárosi alakulat. A vendégek továbbra sem adták fel bevált játékstílusukat, de a Ferencváros az utolsó pillanatban egyenlíteni tudott, így a bajnokcsapat megszerezte első hazai pontját tavasszal.

A lefújást követően a hazai ultrák hosszú perceken keresztül Furulyás János elnököt gyalázták, majd László Csaba vezetőedzőt éljenezték. A tréner a lefújás után a játékvezetőknél reklamált, majd a pályán letérdelve sírva fakadt, azután a szurkolóknál magyarázkodott.