Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea hazai pályán csak döntetlent játszott a Birmingham Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, igaz, a londoniaknak így is mindössze hat pontot kell szerezni a hátralévő hat fordulóban a bajnoki címhez. A Bajnokok Ligájában a Juventust legyőző Liverpool ezúttal nem járt sikerrel, és 1-0-s vereséget szenvedett a Manchester City vendégeként, de betlizett a Manchester United is, amelyet a sereghajtó Norwich győzött le 2-0-ra.

Jose Mourinho ezúttal ismét ott volt a Chelsea kispadján, ennek ellenére az első félidőben csak Joe Cole kapufája jelentett komolyabb eseményt. A másodikban már több volt a történés, igaz, a 65. percben ennek nem örültek a Chelsea-hívek, akkor ugyanis Pandiani vezetést szerzett a Birminghamnek. A Chelsea rákapcsolt, és Drogba révén összejött az egyenlítés, az elefántcsontparti csatár Lampard passza után lőtt Taylor kapujába.

Az Arsenal idegenben tudott győzni, Pires egy kapu utáni kavarodás után szerezte meg a győztes találatot a Middlesbrough ellen. A Liverpool nem tudta megismételni a Juventus elleni remek játékát, ennek ellenére úgy tűnt, hogy egy pontot elvisznek Manchesterből, de a 90. percben Musampa bevette Carson kapuját, és a City bezsebelte mind a három pontot.

A Bolton egy pontra feljött a 'Pool mögé, miután 3-1-gyel küldte haza a Claus Jensen kiállítása miatt nyolcvan percet emberhátrányban játszó Fulhamet, az alsóházban pedig a Portsmouth és a Blackburn is fontos győzelmet aratott. A Norwich is próbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és ezt a MU bánta, a Kanárik ugyanis 2-0-ra lenyomták a Vörös Ördögöket.

Premier League, 32. forduló:
Blackburn Rovers - Southampton 3-0 (1-0)
gól:
M. Pedersen (11.), Jakobsson (48., öngól), Reid (55.)

Bolton Wanderers - Fulham 3-1 (2-0)
gól: Okocha (13., 11-esből), Nolan (33.), Jannakopulosz (54.), illetve Boa Morte (47.)
piros lap: C. Jensen (13., Fulham)

Chelsea - Birmingham City 1-1 (0-0)
gól: Drogba (82.), illetve Pandiani (65.)

Manchester City - FC Liverpool 1-0 (0-0)
gól:
Musampa (90.)

Middlesbrough - Arsenal 0-1 (0-0)
gól:
Pires (77.)

Portsmouth - Charlton Athletic 4-2 (2-2)
gól:
Aiyegbeni (3.), Stone (20.), Kamara (83.), Lua-Lua (92.), illetve J. Fortune (22.), Murphy (45.)

Norwich City - Manchester United 2-0 (0-0)
gól:
Ashton (55.), McKenzie (65.)

A Bayern után a Birmingham következik a Chelsea-nekhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050408madridban.html?pIdx=1