Vágólapra másolva!
Hazai győzelmek születtek a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati mérkőzésein, a sereghajtó Numancia 1-0-ra verte az Atlético Madridot, míg az Athletic Bilbao 3-0-ra nyert a Real Sociedad ellen a baszk csapatok rangadóján.

Alig akadt helyzet az utolsó helyezett Numancia és a nemzetközi kupaszereplésre hajtó Atlético Madrid találkozóján, de a 86. percben született egy gól, aminek a hazai drukkerek örülhettek, Pignol nem találta el a labdát, ami így lett jó Tochénak, és a madridiaktól kölcsönkapott csatár előbb kicselezte Leo Franco kapust, majd kapura lőtt, de a labda elgurult volna keresztbe, ám Miguel besegítette közelről.

Az Athletic Bilbao és a Real Sociedad sem kápráztatta el a közönséget, az első félidőben mindössze két kapuralövést lehetett feljegyezni. Az elsőnél Yeste szabadrúgását lehúzta Riesgo, a másodiknál szép akciót vezetett a Bilbao, Etxeberria passzolt Urzaiznak, aki keresztbe lőtte a labdát, ott érkezett Ezquerro, akinek lövése nem ment volna be, ám a vetődő Riesgo besodorta.

A 75. percben növelte előnyét a hazai gárda, akkor Yeste tekert szabadrúgásból mesterien a bal alsóba, majd 3 másodperccel a lefújás előtt Tiko lőtte ki a jobb sarkot, ezzel fölényessé téve a Bilbao sikerét.

Primera División, 31. forduló:
Numancia - Atlético Madrid 1-0 (0-0)
gól:
Miguel (86.)
piros lap: Miguel (92., Numancia)

Athletic Bilbao - Real Sociedad 3-0 (1-0)
gól: Ezquerro (36.), Yeste (75.), Tiko (93.)