Vágólapra másolva!
Az Újpest FC hazai pályán négygólos győzelmet aratott a Vasas felett a labdarúgó Arany Ászok Liga 20. fordulójának zárómérkőzésén.

Arany Ászok Liga, 20. forduló:
Újpest FC - Vasas 4-0 (3-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2513 néző
vezette: Arany
Újpest: Vlaszák - Fehér Cs. (Vermes, 80.), Juhár, Bőjte, Vanczák - Simek (Kőhalmi, 78.), Erős K., Farkas B., Tóth N. - Feczesin (Németh N., 60.), Rajczi
Vasas: Posza (Tóth Z., 46.) - Balog, Janjics, Tóth A., Kiss (Kovrig, 46.) - Szanyó, Molnár Z., Gaál (Füzi K., 75.), Weitner - Horváth P, Waltner
gól: Tóth N. (33. - 11-esből, 34.), Vanczák (45.), Rajczi (77.)
sárga lap: Tóth N. (34., 66.), illetve Szanyó (16.), Posza (32.), Weitner (66.), Tóth Z. (90.)
kiállítva: Tóth N. (66.)

32-33. perc: Fehér Cs. jobb oldali elfutása után középre adott, ahol óriási kavarodást követően Tóth N. egy cselt csinált volna Posza mellett, de a kapus csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőt a sértett a balra induló hálóőr mellett jobbra lőtte (1-0).

34. perc: Simek óriási lendülettel futott el a jobb oldalon, beadására Tóth N. érkezett és 8 méterről az üres kapuba helyezett (2-0).

45. perc: Farkas B. jobb oldali szögletét követően az előrehúzódó Vanczák 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt (3-0).

66. perc: Tóth N. egy teljesen ártalmatlan szituációban szabálytalankodott Weitnerrel szemben, amiért a játékvezető felmutatta neki második sárga lapját is, így a két gólt szerző újpesti csapatkapitány a kiállítás sorsára jutott.

77. perc: Simek lövése a keresztlécen csattant, majd a labda Rajczihoz került, aki Posza mellett higgadtan a bal alsó sarokba gurított (4-0).

90. perc: Kőhalmi futott el a jobb oldalon, majd kiugratta Rajczit, akit a csereként beálló Tóth Z. kapus elütött. A 11-est a sértett rúgta, de a balra lőtt labdát nagy bravúrral hárította a hálóőr.

A hazaiak óriási elánnal kezdték a mérkőzést, úgy tűnt, a hétközi házon belüli büntetések - Kovács Zoltánt és Polonkai Attilát a juniorcsapathoz száműzték a vezetők - meghozták a lila-fehér gárda lendületét. A Vasas gyakorlatilag saját térfeléről sem tudta kihozni a labdát, míg az Újpestnél látszódott a nagy akarás, ami azonban helyzetekben nem mutatkozott meg. A 32. percban azonban megváltozott a helyzet, ekkor Tóth Norbert kiharcolt egy büntetőt - amit értékesített is -, majd egy perccel később akcióból is eredményes volt. A ráadás perceiben Vanczák Vilmos egy szöglet utáni fejesgóllal gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a találkozót.

A vendégek ugyanakkor nem adták fel a küzdelmet, és becsülettel hajtottak a szépítő találat megszerzéséért, de ezen a délelőttön semmi sem sikerült nekik, ráadásul egy hatalmas védelmi hiba után Rajczi révén az ekkor már tíz emberrel játszó hazaiak újabb gólt szereztek. Az Újpest megérdemelten tartotta otthon a három pontot.