Vágólapra másolva!
A Gera Zoltánnal felálló, kiesés ellen küzdő West Bromwich Albion egy utolsó percben fejelt találattal szerzett pontot a városi rivális Aston Villa otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

Az első félidőben nem igazán tudta bizonyítani a WBA, hogy helye van a Premier League-ben, az Aston Villa megérdemelten szerzett vezetést a 27. percben, amikor is egy nagy kapusbravúr után Vassell közelről bólintotta a hálóba a kipattanót.

A szünet után felpörgött a vendégcsapat, miként Gera Zoltán is, aki a második félidőben ismét csapata legaktívabb tagja volt, a legtöbb támadásból kivette a részét, igaz, két nagy gólhelyzetet sem sikerült értékesítenie. A West Bromwich óriási akarásának végül meglett az eredménye, Robinson a találkozó utolsó másodperceiben fejelte a hálóba a vendégeknek egy pontot hozó egyenlítő gólt.

A Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyért küzdő Everton simán, 4-0-ra győzött a bennmaradásért harcoló Crystal Palace ellen. A vendégek kapuját Király Gábor őrizte, s a hetedik percben sárga lapot kapott. Torghelle Sándor az 57. percben lépett pályára. A hazaiak negyedik találatát szerző James Vaughan lett minden idők legfiatalabb gólszerzője a Premier League-ben. A csatár 16 éves és 270 napos korában vette be Király Gábort hálóját, miután a 77. percben a pályára küldte David Moyes vezetőedző. Az eddigi PL-rekorder a ma már a Newcastle Unitedet erősítő James Milner volt, aki még leedsi futballistaként 2002 decemberében 16 évesen és 357 naposan volt eredményes.

A vasárnapi játéknap harmadik találkozóján az UEFA-kupás helyre hajtó Tottenham 1-0-ra nyert a Newcastle ellen.

Premier League, 32. forduló:
Aston Villa - West Bromwich Albion 1-1 (1-0)
gól:
Vassell (27.), illetve Robinson (90.)
kiállítva: Ridgewell (61.), illetve Greening (61.)

Everton - Crystal Palace 4-0 (1-0)
gól: Arteta (8.), Cahill (47., 54.), Vaughan (87.)

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1-0 (1-0)
gól:
Defoe (42.)

[origo]/(MTI)