Vágólapra másolva!
Szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája másik két elődöntőjében dől el, melyik csapatok jutnak a legjobb négy közé. A Juventus ugyan egygólos hátrányban várhatja a Liverpool elleni hazai összecsapást, ám az angliai 2-1-es vereség (főleg az idegenben szerzett gól miatt) biztató a visszavágó előtt. A PSV Eindhoven és a Lyon az első összecsapáson 1-1-et ért el, így a második mérkőzésen az otthon játszó hollandok tűnnek esélyesebbnek.

A statisztika a Juventus továbbjutását ígéri a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: ehhez a torinóiaknak - 2-1-es vereségüket követően - minimum 1-0-ra kell győzniük, márpedig a sorozat 2004/05-ös idényében minden mérkőzésüket pontosan ilyen arányban nyerték a Stadio Delle Alpiban - kivéve a Real Madrid elleni hosszabbításos sikert.

A liverpooliak csapatkapitányuk, Steven Gerrard nélkül érkeztek az észak-olaszországi városba, az angol válogatott középpályás a Manchester City ellen 1-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés utolsó pillanataiban ágyéksérülést szenvedett.

Rafael Benitez nagy meglepetésre Djibril Cissét és Xabi Alonsót is nevezte a keretbe. Mindkét futballista hosszú sérülés után térhet vissza az együttesbe: a fiatal francia csatár több mint fél éve harcképtelen szárkapocscsont-törése miatt, míg a spanyol válogatott középpályás három hónapja nem lépett pályára bokatörése miatt.

"Nagy szükségünk lehet Cissére, ha rosszul állunk, hiszen amikor játszik, folyamatos veszélyt jelent az ellenfél kapujára" - mondta az angolok vezetőedzője.

A Juventusnál a francia Jonathan Zebina harcképtelen, míg Alessio Tacchinardi a Real Madrid elleni piros lapját követő két mérkőzésre szóló eltiltását tölti. Kedd délután az is eldőlt, hogy bokasérülés miatt a csatár David Trezeguet sem állhat Fabio Capello vezetőedző rendelkezésére.

A várható kezdőcsapatok
Juventus: Buffon - Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Blasi, Emerson, Nedved - Ibrahimovic, Del Piero
FC Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypia:, Traoré - Luis Garcia, Biscan, Smicer, Riise - Le Tallec, Baros
vezeti: Valentyin Ivanov (orosz)

A PSV Eindhoven betonvédelmének és az Olympique Lyon rendkívül gólképes támadósorának csatája döntheti el a két csapat párharcát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A francia bajnok ebben az idényben kilenc BL-találkozóján 28-szor volt eredményes, ami hihetetlenül jó mutató. Ugyanakkor a hollandok ebben a kiírásban 11 mérkőzésen csak 11 gólt kaptak, ráadásul ebből négyet az utolsó csoporttalálkozójukon, amikor már biztos továbbjutóként léptek pályára.

A BL idei két meglepetéscsapata egyaránt pihentette kulcsjátékosait a hétvégi bajnokin, s ezt rizikó nélkül megtehették, hiszen a PSV 13, míg riválisa 14 ponttal vezeti hazája bajnokságát. Előbbi gárda még tartalékosan is könnyedén nyert, míg utóbbi döntetlent játszott.

A két edzőnek nem lehet oka panaszra, ugyanis a siker elérése érdekében tulajdonképpen mindenkire számíthatnak: csupán a hazaiaknak lesz egy hiányzójuk John de Jong személyében, aki térdsérülés miatt nem léphet pályára.

"Megcsinálni vagy meghalni. Számunkra ezt jelenti a mérkőzés. Azonban nem aggódok, hiszen ebben az idényben csak a Manchester Unitedtől kaptunk ki idegenben, a másik három találkozónkat megnyertünk, így nincs mitől félnünk" - jelentette ki Paul Le Guen, a franciák trénere.

Guus Hiddink szintén magabiztosan várja a találkozót: a szakember szerint a Lyonban nyújtott teljesítmény megismétlése elég lehet a legjobb négy közé jutáshoz. Az első összecsapáson 1-1-es döntetlen született.

A várható kezdőcsapatok
PSV Eindhoven: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Jung Pjo Li - van Bommel, Vogel, Cocu - Ji Szung Park, Vennegoor of Hesselink, Farfan
Olympique Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal - Juninho, Essien, Diarra, Malouda - Govou, Wiltord.
vezeti: Kim Milton Nielsen (dán)

Nem bírt egymással a PSV és a Lyon/sport/focivilag/bajnokokligaja/20050405eloben.html?pIdx=1