Társoldalunk:

Pénteken dönt az UEFA az Inter-Milan sorsáról

2005.04.13. 12:08

Frank Lampard büszke arra, hogy a Chelsea roppant nehéz ágon jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az angol együttes által a negyeddöntőben búcsúztatott Bayern München vezetőedzője, Felix Magath ugyanakkor a visszavágón elhibázott lehetőségek miatt bosszús, úgy véli, elérhető volt a továbbjutás.

"Tavaly mindenki azt mondta, hogy könnyű dolgunk volt, közepes ellenfelek ellen jutottunk az elődöntőbe. Sokan vágták a fejünkhöz, hogy elkerültük a nagycsapatokat, amelyek korán elbuktak" - emlékezett 2004 tavaszára Lampard. "Most már senki sem bírálhat bennünket, elbúcsúztattuk a Barcelonát és a Bayernt. Egyik feladat sem volt könnyű."

A klasszis hozzátette: csapattársait még mindig bosszantja a tavalyi BL-elődöntő, amikor az első mérkőzésen az AS Monaco emberhátrányban szerzett két gólt, s nyert 3-1-re az első összecsapáson. A londoni visszavágón a Chelsea már 2-0-ra vezetett, végül 2-2 lett, s a franciák játszhattak a fináléban.

"Nem felejtettük el azt a párharcot, az emléke még mindig fájdalmas. Hatalmas csalódásként éltük meg a kiesést" - mondta Frank Lampard, aki a Bayern ellen két mérkőzésen három gólt szerzett, igaz, kedden este Münchenben a hazai védő, Lucio "segítsége" is kellett Oliver Kahn legyőzéséhez. A középpályás 19 m-es lövése ugyanis jelentősen irányt változtatott a brazil védő lábán.

A bajor fővárosban csak a hazaiak kispadján ülhetett a vezetőedző, a vendégeket dirigáló Jose Mourinho ugyanis ezúttal töltötte le kétmeccses eltiltásának második felét. "A kezdés előtt a lelátón ácsorgott, de úgy gondolta, hogy ott nem tudná nyugodtan figyelni a találkozót. Ezért taxival a szállodába hajtatott" - mondta Rui Faria, a Chelsea erőnléti edzője.

Mourinho kollégája, Felix Magath természetesen az Olimpiai-stadion kispadjáról követte figyelemmel az eseményeket, s szinte végig azon bosszankodott, hogy játékosai gyakorlatilag tehetetlenek a vendégek kapuja előtt. A három gól ellenére ugyanis a Bayern egy pillanatig sem volt közel a továbbjutáshoz.

"Csalódott vagyok, mert játékban nem voltunk rosszabbak a Chelsea-nél. Az első fél órában ledolgozhattuk volna hátrányunkat, de nem éltünk a lehetőségeinkkel. Az ellenfél viszont mindig akkor volt eredményes, amikor kellett. A második Chelsea-gól mindent eldöntött" - mondta csalódottan a német tréner.

(MTI)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK