Társoldalunk:

A Liverpool és a PSV jutott a négy közé

2005.04.13. 20:51

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
PSV Eindhoven - Olympique Lyon 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 4-2
Eindhoven, 40 ezer néző
v.: Kim Milton Nielsen
PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Jung Pjo Li - van Bommel, Vogel, Cocu - Ji Szung Park, Vennegoor of Hesselink (Beasley, 57.), Farfan (Robert, 85.)    
Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal - Essien, Diarra, Juninho, Malouda - Wiltord (Nilmar, 95.), Govou (Ben Arfa, 88.)
gól: Alex (51.), illetve Wiltord (10.)
sárga lap: Hesselink (29.), illetve  Abidal (12.), Diarra (22.)
továbbjutott: a PSV Eindhoven 2-2-es összesítéssel, büntetőkkel

Miként az első mérkőzésen, Eindhovenben is gyorsan vezetést szerzett a Lyon, mégpedig a hazaiak legjobbnak tartott csapatrésze, a védelem hathatós közbenjárásával: a 10. percben Bouma fejelte oda a labdát Wiltordnak, aki 15 méterről tüzelt, Gomes kapus pedig már csak jobb sarokba tudta segíteni a labdát.

Negyedóra múlva az inkriminált hátvéd ismét a franciát választotta, Wiltord akár el is dönthette volna a továbbjutást, Alex azonban menteni tudott előle.

Az 51. percben aztán Alex a másik kapunál is megtette a magáét, ezúttal a lyoni védelem szabadított fel röviden, az előrehúzódó védő pedig kiegyenlítette az állást.

A kapott gól után beszorultak a franciák, előbb Park lőtte körbe Coupet kapuját, majd Farfan hibázta el két méterről azt. A hajrában Beasley lövése tévesztett célt, így az állás 1-1 maradt a rendes játékidő végéig. Következhetett a hosszabbítás, amelynek első villanása Cocu nevéhez fűződött, távolról meglőtt labdája azonban kevéssel elkerülte a kaput. Ezután Nilmar percei jöhettek volna, a frissen beállt lyoni csatár azonban egyik lehetőségét sem tudta góltra váltani.

A negyedik játékrészt kisebb tűzijátékkal nyitotta a PSV, ám Cocu löketét kivédte Coupet, Park és Van Bommel lövései pedig nem találták el a kaput. Nem maradt más hátra, mint a tizenegyesek. Az első körben Van Bommel és  Juninho nem hibázott, Ooijer szintén belőtte, Essien lövését azonban kivédte Gomes. Bouma és Ben Arfa értékesítette, Beasley és Abidal viszont kihagyta a tizenegyest, nem úgy Robert, így a PSV 4-2-re bizonyult jobbnak a büntetőpárbajban.

A hollandok az elődöntőben az AC Milannal találkoznak, igaz, a keddi Inter-Milan mérkőzés végeredménye egyelőre nem tekintehető hivatalosnak.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK