Vágólapra másolva!
A listavezető Debrecen hozta a kötelező győzelmet: hazai pályán legyőzte a Nyíregyházát, így a 22. fordulóban megerősítette helyét a labdarúgó Arany Ászok Liga tabellájának élén, míg a hét közben a Vasast kiütő Pápa hazai pályán csak gólnélküli döntetlenre volt képes a Sopron ellen.

Arany Ászok Liga, 22. forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)
Debrecen, 7500 néző
v.: Kassai
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Halmosi - Dombi, Sándor T., Böőr (László, 61.), Madar (Kolakovic, 74.) - Kerekes (Bernáth, 83.), Bogdanovic
Nyíregyháza: Németh V. - Ambrusz, Szatke, Sipos (Kenesei Z., 61.), Vasas - Némedi (Miskolczi, a szünetben), Lakatos, Minczér, Pintér A. (Nikolic, a szünetben) - Lengyel, Laskai
gól: Éger (40. - 11-esből), Böőr (57.), illetve Lengyel (56.)
sárga lap: Laskai (17.), Komlósi (49.), illetve Sipos (54.), Szatke (66.)

40. perc: Bogdanovicot lerántották a 16-oson belül, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. Éger berúgta a büntetőt, de Kassai újra elvégeztette vele, ugyanis több debreceni befutott a 16-oson belülre. A válogatott hátvéd másodjára sem hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

56. perc: Dombi mellel haza akarta adni a labdát saját 16-osán belül, de elszámította magát, Lengyel pedig hat méterről a kapuba bombázott (1-1).

57. perc: Böőr Z. egy védelmi hibát követően vezethette a labdát az üres kapura, és nem is hibázta el a ziccert (2-1).

92. perc: Kolakovic nem tudta levenni a labdát egy remek beadást követően, de az a hazaiak szerencséjére Sándor Tamáshoz pattant, aki 20 méterről alig lőtt a kapu mellé.

Nyomasztó mezőnyfölényben játszott az első félidőben a listavezető, a főleg kontrákra berendezkedő Nyíregyháza csak elvétve jelentett veszélyt a hazai kapura.

A második félidőben már bátrabban futballozott a Nyíregyháza, de a vendéglátó együttes győzelméhez nem férhetett kétség.