Vágólapra másolva!
Fennállása során 17. alkalommal jutott be az angol labdarúgó FA-kupa fináléjába a címvédő Manchester United, miután a cardiffi elődöntőben magabiztosan győzte le a Newcastle Unitedet. A találkozó legjobbja - a két gólpasszt adó és egygólos Ronaldo mellett - Ruud van Nistelrooy volt, aki duplázott, s idén először volt eredményes klubjában.

A 70 ezer néző előtt Cardiffban rendezett találkozón a 19. percben szerezte első gólját a Manchester United: Ronaldo jobb oldalról kissé sután középre tekert labdája Van Nistelrooyt találta meg, a holland csatár pedig 8 méterről, jobb lábbal a jobb alsóba sarokba csavart. A félidő utolsó percében megint Ronaldo adott gólpasszt, jobb oldali beadását az érkező Scholes az ötös jobb sarkáról a kapu bal oldalába fejelte (2-0).

Immár a második játékrész 13. percében az exmanchesteri Nicky Butt eladott labdáját a saját térfelén szerezte meg a Manchester United, majd formás, sok passzos támadás végén Van Nistelrooy 9 méterről hanyagul csavart a bal alsóba. A Newcastle egy percre rá azonnal szépített: Ameobi Shearer álompasszát kissé kisodródott helyzetből, jobb oldalról, 7 méterről Howard lábai között lőtte a hálóba (3-1).

Ronaldo két gólpassz után maga is betalált: Gary Neville középre gurítását Van Nistelrooy szelidítette meg, a holland csatár továbbpasszolt a portugál szélsőnek, aki 8 méterről nem hibázott, laposan elgurította a labdát Given mellett (4-1).

A másik ágon, szombaton a tavalyi bajnok Arsenal 3-0-ra nyert a Blackburn Rovers ellen. A két továbbjutó 1979 óta először találkozik egymással a fináléban. A MU 11, míg az Arsenal 9 alkalommal volt eddig az FA-kupa legjobbja.

FA-kupa, második elődöntő:
Manchester United - Newcastle United 4-1 (2-0)
Cardiff, Millennium-stadion, 70 ezer néző
MU: Howard - G. Neville, Heinze, Ferdinand, Brown - C. Ronaldo (A. Smith, 78.), R. Keane, Scholes (Fletcher, 78.), Fortune - Rooney (Giggs, 78.), Van Nistelrooy.
Newcastle:
Given - Carr, Boumsong, Taylor, Babayaro (O'Brien, 45.) - N. Butt, A. Faye (N'Zogbia, 45.), Milner (Kluivert, 63.), Robert - Ameobi, Shearer.
gól: Van Nistelrooy (19., 58.), Scholes (45.), C. Ronaldo (76.), illetve Ameobi (59.)

[origo]/(MTI)