Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is kialakult a legjobb négy mezőnye, álomcsapatunkban azonban nem dominálnak a nemzetközi kupák elődöntős együtteseinek képviselői, csupán négyen kerültek ki ezen csapatokból. Ott van viszont a tizenegyben a román Niculescu, aki a múlt héten két meccsen hét gólt ért el.
Gomes (brazil, PSV Eindhoven): A Bajnokok Ligája negyedöntőiben a PSV Eindhoven és az Olympique Lyon párviadala hozta a legdrámaibb küzdelmet, hiszen a továbbjutás sorsa csak a tizenegyespárbajban dőlt el. Ennek során a hollandok kapusa, Gomes lépett elő főszereplővé, hiszen két büntetőt is kivédett, és csapata így bejutott a legjobb négy közé.
Leonardo Daniel Ponzio (argentin, Real Zaragoza): A zaragozai gárda azért küzd a spanyol pontvadászatban, hogy kiharcolja az UEFA-kupában való részvételt, és a hét végén a Numancia együttese nem okozott túl nagy akadályt a csapatnak. A 4-1-es győzelemből a jobbhátvéd Ponzio is alaposan kivette a részét, hiszen adott egy gólpasszt, és egyszer maga is betalált.Samy Hyypiä (finn, Liverpool FC): Kevesen gondolták volna, hogy a Vörösök képesek lesznek kivédekezni a Juventus ellen a torinói visszavágót a BL negyeddöntőjében, de a liverpooliak végrehajtották ezt a feladatot. A csapat mindenki kiváló teljesítményt nyújtott, de a legjobb talán a finn középhátvéd, Hyypiä volt, aki a hét végi bajnokin is kitett magáért, ott még gólt is szerzett.Ivano Franceschini (olasz, Reggina): A Reggina a hét végén nagy meglepetésre idegenben tudott nyerni az AS Roma elleni bajnokin, pedig a fővárosiak sokáig vezettek. A hajrában azonban a vendégek fordítani tudtak, és az egyenlítő gólt a középhátvéd Franceschini szerezte, aki a mérkőzés során remekül semlegesítette a Roma sztárját, Francesco Tottit. Erik Edman (svéd, Tottenham Hotspur): A Premier League 33. fordulójában megrendezett Liverpool-Tottenham összecsapás remek küzdelmet hozott, és a 2-2-es döntetlenre végződött találkozón szebbnél szebb gólok születtek. A leglátványosabb találat azonban kétségtelenül a legelső volt, amelyet a Spurs svéd balhátvédje, Edman majd 35 méterről szerzett.
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): Az FA-kupa elődöntőjében a Newcastle és a Manchester párviadala a vártnál simább összecsapást hozott, a Vörös Ördögök végül is magabiztos győzelmet arattak a Szarkák fölött. A találkozón elsősorban a MU portugál jobbszélsője, Cristiano Ronaldo villogott, aki két gólpasszt követően maga is feliratkozott a gólszerzők közé.Fábio Rochemback (brazil, Sporting CP): Az UEFA-kupa negyeddöntőjében a lisszaboniak fantasztikus csatát vívtak a Newcastle-lal, és a portugál együttesnek hátrányból is sikerült felállnia, majd kiharcolnia a továbbjutást. A Sporting főleg a szünet után diktált hatalmas iramot, és ebből elsősorban Rochemback vette ki a részét, aki a hajrában előbb gólpaszt adott, majd maga is betalált.Ivica Iliev (szerb-montenegrói, Messina FC): Az újonc Messina együttese a várakozásokat felülmúlva szerepel a Serie A-ban, 31 forduló után a 11. helyen tanyázik a gárda a bajnokságban. A legutóbbi fordulóban a sokkal előrébb álló Udinese ellen gyűjtötte be a három pontot a messinai csapat, és a mindent eldöntő találatot a szerbiai Iliev érte el, akinek ez volt az első gólja az olasz élvonalban.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok gyorsan kiheverték a Real Madrid elleni vereséget, és a hét végén a Getafe elleni bajnokin pazar teljesítményt nyújtva gyűjtötték be a három pontot. Ronaldinho különösen elemében volt: szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt, és fantasztikus technikai trükkökkel kápráztatta el a közönséget.
Claudiu Iulian Niculescu (román, Dinamo Bucuresti): A bukaresti Dinamo csatára az elmúlt héten egészen kiváló formában futballozott, és két mérkőzésen összesen hét találatot ért el. A hétközi, FC National elleni kupamérkőzésen még "csak" mesterhármast rúgott, de a hét végén a CFR Cluj elleni bajnokin már meg sem állt négy gólig.Ronaldo (brazil, Real Madrid): Úgy látszik, a Barcelona elleni örökrangadón szerzett gólt jót tett a Fenoménnek, hiszen ezen a héten is remek teljesítményt nyújtott, amit ezúttal a Levante drukkerei bánhattak. A brazil támadó két gólt is szerzett a levanteiek ellen, eldöntve ezzel a három pont sorsát, és különösen második találata volt látványos.