Vágólapra másolva!
Lassacskán a hajrába fordulnak az európai topligák küzdelmei, Angliában például a Fulhamet fogadó Chelsea már a soron következő bajnoki fordulóban bebiztosíthatja a bajnoki címet, s ha matematikai értelemben nem is, gyakorlatilag a Bayern München is behozhatatlan előnyre tehet szert, ha a szombati eredmények kedvezően alakulnak a számára. Spanyolországban egy esetleges Villarreal elleni Real Madrid-kudarc teheti simává az utolsó fordulókat, míg az olaszországi szoros versenyfutásban a papírforma szerint az AC Milan kerülhet előnybe a Juventusszal szemben ezen a hétvégén.         

Elsősorban a Chelsea drukkerei tekintenek nagy várakozással az angol labdarúgó Premier League hétvégi fordulója elé, ugyanis csapatuk - ha az eredmények számára kedvezően alakulnak - akár már most megszerezheti története második bajnoki címét, amelyre pontosan ötven éve áhítozik.

José Mourinho együttese - amely szerdán az FC Liverpool ellen Bajnokok Ligája-elődöntőt játszik - szombaton a Fulhamet látja vendégül, s ha a papírformát igazolva nyer, akkor már csupán annyit kell tennie, hogy döntetlenért vagy vendégsikerért szurkol a hétfői Arsenal-Tottenham Hotspur észak-londoni rangadón.

A jelenlegi erőviszonyok és a statisztika ismeretében ugyanakkor az utóbbi meccsen mindkét említett végeredmény meglepetésnek számítana, hiszen a második helyen álló Ágyúsok 1993 óta nem kaptak ki a Highburyben ősi riválisuktól, amely a hetedik pozícióból várja a folytatást. A két együttes novemberi találkozója 5-4-es Arsenal-sikerrel zárult a White Hart Lane-en.

Érdekes összecsapásnak ígérkezik a Crystal Palace-FC Liverpool párharc is, hiszen a Király Gábort és Torghelle Sándort foglalkoztató fővárosi együttes a kiesés ellen vív élet-halál harcot, míg a vendégek a BL-indulást érő negyedik helyért küzdenek.

A több mint egy hónapja veretlen West Bromwich Albion a Middlesbrough otthonába látogat. A házigazdák ugyancsak az európai kupaszereplés jogára hajtanak, így a szintén bennmaradásért harcoló, Gera Zoltán vezette birminghamieknek biztosan nehéz dolguk lesz.