Társoldalunk:

Hétfőn bajnok lehet a Chelsea

2005.04.22. 15:32

A Bundesliga 30. fordulójában ha matematikailag nem is, gyakorlatilag eldőlhet a kérdés, amely így hangzik: megszerzi-e a Bayern München fennállásának 19. bajnoki címét?

Felix Magath tanítványai hazai pályán a VfL Bochumot fogadják, és szinte bizonyos, hogy begyűjtik a három pontot, míg a második helyen álló Schalke 04 a Dárdai Pált foglalkoztató berlini Hertha BSC otthonában lép pályára, korántsem abszolút esélyesként.    

A fővárosiak még mindig hisznek abban, hogy sikerül elérniük a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helyet, míg a gelsenkircheniek szeretnék életben tartani a bajnoki salátástálról szőtt álmaikat, hiszen egy esetleges vereséggel - és Bayern-győzelemnél - négy fordulóval a vége előtt kilenc pontra nőne a müncheniek előnye.

A Szabics Imrét többnyire mellőző VfB Stuttgart a VfL Wolfsburgot fogadja, míg a Lisztes Krisztiánnal felálló Werder Bremen a Bayer Leverkusen vendégeként szeretné megszerezni a három pontot.

A Német Labdarúgó Szövetség döntése alapján ebben az idényben már nem léphet pályára a Bielefeldet erősítő Delron Buckley, aki a második helyen áll a Bundesliga góllövőlistáján.  A 27 éves, dél-afrikai csatár szerdán, a Bayern München elleni kupaelődöntőben (0-2) egy vitatott 11-es megítélése miatt odarohant Markus Merk játékvezetőhöz, és hátba ütötte. A bíró kiállította a vehemens gólzsákot. Az így 15 találattal záró légiós hivatalosan június 3-ig nem szerepelhet tétmérkőzésen az Arminiában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK