Társoldalunk:

Elvesztette tavaszi veretlenségét a Győr Fehérvárott

2005.04.23. 21:46

Vasas-Debreceni VSC - AVE Ásványvíz 2-5 (2-3)
Illovszky Rudolf Stadion, 3000 néző
vezette: Szabó Zs. 
Vasas: Posza - Molnár, Janjic, Tóth, Kiss (Schultz 60.) - Balog, Szanyó (Gaál 58.), Győri, Rósa H. - Waltner, Gyánó (Weitner 71.)
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Halmosi - Dombi (László 46.), Habi, Sándor, Böőr (Madar 74.) - Bogdanovic (Hegedűs 79.), Kerekes
gól: Kiss (26.), Gyánó (27.) illetve Bogdanovic (10., 76.), Sándor (21.), Kerekes (25.), Halmosi (56.)
sárga lap: Éger (13.)    

10. perc: a bal oldalról Böőr váratlanul és ügyesen emelte a labdát a védők mögé, Bogdanovic a 16-oson belül teljesen egyedül kilépett, majd 7 méterről Posza mellett a kapuba lőtt (0-1).

21. perc: Böőr bal oldali szöglete után a tehetetlenkedő hazai védők nem tudtak felszabadítani, a labda Sándor elé került, s az irányító 14 méterről remek mozdulattal a kapu bal oldalába emelt (0-2).

25. perc: Sándor a saját térfeléről játszott a jobb oldalon kiugró Kerekeshez, aki erőszakosan lefutotta Tóthot, majd 13 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát (0-3).

26. perc: Szanyó bal oldali szögletére Kiss érkezett, s 5 méterről fejjel a bal alsó sarokba csúsztatott (1-3).

27. perc: egy hosszan előrevágott labdát Waltner Gyánó elé csúsztatott, s a csatár jobbról, 27 méterről elképesztően nagy gólt rúgott. A labda védhetetlenül a bal felső sarokba vágódott (2-3).

56. perc: Sándor a Vasas-térfél közepéről külsővel remekül passzolt a jobb oldalon kiugró Halmosihoz, aki megszelídítette a labdát, majd 7 méterről laposan lőtt a kapu közepébe (2-4).

69. perc: Schultz jobb oldali, 24 méteres szabadrúgását Csernyánszki nagy bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől.

76. perc: Schultz szögletét követően a kivágott labdával Madar megindult, majd Bogdanovichoz passzolt, aki egy lövőcsel után 16 méterről a bal alsó sarokba csavart (2-5). 

Fordulatos első félidőt láthatott a közönség, pedig 25 perc után úgy tűnt, minden eldőlt. A listavezető debreceniek ugyanis kényelmes, ugyanakkor céltudatos játékkal 3-0-ra elhúztak, a hazai védők hathatós asszisztálása mellett. Az elmúlt hetek sikertelensége miatt is elkeseredett hazai közönség szidni kezdte csapatát, s ekkor a "semmiből" két perc alatt két gólt szereztek az angyalföldiek, a többhetes kényszerpihenő után visszatérő Gyánó találata a magyar futballtavasz egyik legszebb jelenete volt. 

A szünet utáni első negyedóra lüktető játékoz hozott, s a mezőnyfölényben futballozó Debrecen egy újabb remek Sándor-megmozdulás után növelte előnyét. Ezután a hajdúsági együttes magabiztosan őrizte előnyét. Negyedórával a lefújás előtt egy villámgyors ellentámadás végképp eldöntötte a három pont sorsát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK