Társoldalunk:

Elvesztette tavaszi veretlenségét a Győr Fehérvárott

2005.04.23. 21:46

Újpest FC - Lombard FC Pápa 3-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2868 néző, v.: Sápi
Újpest: Vlaszák - Fehér Cs., Juhár, Böjte, Vanczák - Simek (Kőhalmi, 77.), Erős K. (Németh N., 81.), Farkas B., Polonkai (Bükszegi, 73.), Tóth N. - Rajczi
Pápa: Szép - Farkas V., Farkas A., Mutica, Geri - Kincses, Miclea (Lászka, 46.), Császár, Róth - Somfalvi (Szabó T., 56.), Hercegfalvi (Medved, 70.)
gól: Farkas B. (46.), Tóth N. (55., 67. a másodikat 11-esből), illetve Medved (87.)
sárga lap: Juhár (40.), illetve Miclea (21.)
        
40. perc: Farkas B. bal oldali szögletét ezúttal Juhár fejelte a kapu bal oldala felé, ám Somfalvi ezúttal is jól helyezkedett, és tehetetlen kapusa helyett menteni tudott.

43. perc: Tóth N. bal oldali szögletére középen az elmúlt két bajnoki mérkőzésen is sarok rúgás után gólt szerző Vanczák érkezett a legjobb, s nagy erővel a felső lécre fejelt.

46. perc: Fehér Cs. jobb oldali beadása után a hazai védők röviden mentettek, így a labda a középen érkező Farkas B. elé került, aki egy pattanás után 18 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

55. perc: Farkas B. középről lágyan a bal oldalon helyezkedő Tóth N. elé ívelt, aki 14 méterről, kapásból szemet gyönyörködtető gólt lőtt a bal felső sarokba (2-0).

66-67. perc: az előrehúzódó Vanzcák tört be a 16-oson belülre, ahol Farkas A. buktatta, így következhetett a büntető, melyet Tóth N. magabiztosan a kapu jobb oldalába gurított (3-0).

87. perc: Geri futott el a bal oldalon, majd középre ívelt, ahol a csereként beállt Medved érkezett és 6 méterről a bal alsó sarokba továbbított (3-1).

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, de a játékrész első felében nem jutott el komolyabb helyzetig. Mészöly Géza, az újpestiek vezetőedzője ezúttal az egycsatáros játékot erőltette, így a középpályát teljesen megszállta a lila-fehér együttes. A vendégek csak egy-egy szórványos kontra révén jutottak el Vlaszák kapujáig. A félidő záró harmadában nagy erőket mozgósított az Újpest, de sikertelenül. 

A második félidőben azonban gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, tíz perc múlva pedig Tóth Norbert a bajnokság talán eddigi legszebb góljával növelte az előnyt. Ez a két gól tökéletesen demoralizálta az addig sem túl lelkes vendégeket, így a hátralevő időben - a pápai szépítő találat ellenére - az Újpest közönség szórakoztató játékkal tartotta otthon a három pontot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK