Vágólapra másolva!
A listavezető Barcelonát üldöző Real Madrid hazai pályán 2-1-re verte a Villarreal csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

Csak nehogy ez a meccs is olyan legyen, mint szerdai, gondolhatták azok, akik látták az Osasuna és az Atlético Madrid szerdai "összecsapását" a Király-kupában . Hát, pedig olyan lett. Annak ellenére, hogy nem indult rosszul: a 4. percben Del Porti beíveléséből a nagy lendülettel érekző Aloisi 14 méterről fejelte a labdát a kapu jobb oldalába.
Ezzel ki is alakult a végeredmény, az Atlético, amely elvileg UEFA-kupa-indulásért hajt, az első félidőben egyáltalán nem tudta eltalálni a pamplonai kaput, és a szünet sem mutatott semmi olyat, amivel rászolgált volna akár az egyik pontra is.

A forduló slágermérkezőse a harmadik Villarreal vendégjátéka volt a második Real Madrid otthonában. Két jó formában lévő csapat találkozója volt ez, habár ebből alig látszott valami az első játékrészben, sokáig mindössze Beckham óriási kihagyott helyzete volt az egyetlen esemény. Aztán a 38. percben Pavón csúszott be Forlánnak a tizenhatoson belül, a játékvezető befújta a büntetőt, amelyet Riquelme magabiztosan értékesített, vezettek a vendégek.

A szünet után Riquelme akár el is dönthette volna a meccset, amikor az 59. percben egyedül vezethette rá a labdát Casillasra, ám túl előzékeny volt, és lövés helyett Forlán elé akart tálalni, a kisodródott uruguayi azonban csak az oldalhálót találta el. A másik oldalon Owen lövését védte ki Reyna, végre felpörgött a meccs.

Jól jön a sztár a háznál, derült ki a 70. percben: Zidane táncolt le az alapvonalig, ahonnan zseniális, finom bokamozdulattal nyeste át Reyna fölött a labdát, amelybe Ronaldónak már csak a fejét kellett beletennie közvetlenül a gólvonal előtt az egyenlítéshez.

Rögtön a gól után a bíró kiállította Samuelt, majd Riquelme és Sorín gurigázott nagyot a Real tizenhatosánál, amivel úgy felpiszkálták Salgadót, hogy a jobbhátvéd elkísérte a következő madridi támadást, s egy Ronaldótól visszapasszolt labdát 12 méterről estében a kapu bal oldalába lőtt.

A meccs hátralévő részében a Real már csak eredmény őrzésére törekedett, a 96. percben a játékvezető még kiállította a kakaskodásba keveredett Zidane-t és Alvarezt.

Primera División, 33. forduló:
Osasuna - Atlético Madrid 1-0 (1-0)
gól:
Aloisi (4.)
kiállítva: Cuellar (82.)

Real Madrid - Villarreal 2-1 (0-1)
gól:
Ronaldo (70.), Salgado (74.), illetve Riquelme (39., tizenegyesből),
kiállítva: Samuel (72.), Zidane (96.), illetve Alvarez (96.)

A Villarreal véget vethet a Real bajnoki álmainakhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050422hetfon.html?pIdx=3