Vágólapra másolva!
Ezen a héten nem rendeztek fordulót az európai kupákban, viszont Angliában és Olaszországban és hétközi játéknapra került sor, míg a többi topligás országban a nemzeti kupákban léptek pályára a csapatok. Ez utóbbi elsősorban a kapusposzton volt döntő, hiszen Frank Rost a büntetőpárbajban mutatott teljesítménye alapján került be, a többiek viszont inkább a bajnoki mérkőzéseken nyújtott játékuknak köszönhetik nevezésüket.
Frank Rost (német, Schalke 04): A gelsenkircheni együttes a hét végi bajnokin alapos verést kapott a Herthától, és Rost nem is a berliniek ellen kapott négy gól miatt került be álomcsapatunkba, hanem a DFB-kupa elődöntőjében mutatott teljesítménye alapján. A Werder Bremen elleni büntetőpárbajban ugyanis három tizenegyest is hárított, majd az utolsó, mindent eldöntő pontrúgást maga értékesítette.
Míchel Salgado (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda hatalmas küzdelemben, a hajrában emberhátrányban futballozva győzte le a Villarreal CF együttesét, és így matematikailag még mindig versenyben van az aranyéremért. A madridiaknál a jobbhátvéd Míchel Salgado volt a csapat egyik legjobbja, nem csak az ellenfél támadásait akadályozta meg sikeresen, hanem a győztes találatot is ő szerezte.Luigi di Biagio (olasz, Brescia): Az egykori olasz válogatott középpályás mostanában középhátvédként szerepel a Brescia együttesében, és igazi vezéregyénisége a csapatnak. A múlt héten két bajnoki találkozón is pályára lépett, és amellett, hogy nagyon fontos négy pontot szerzett a gárdával, háromszor is eredményes volt, ami még akkor is kiemelkedő teljesítmény, ha tudjuk, hogy góljai közül kettőt tizenegyesből szerzett.Luigi Sala (olasz, Atalanta): A bergamói együttest az év elején még biztos kiesőnek könyvelték el a Serie A-ban, azonban a csapat az utóbbi hetekben valósággal megtáltosodott, és bár még mindig az utolsó helyen áll, pozíciója egyáltalán nem reménytelen. A múlt héten lejátszott két bajnokin az Atalanta négy pontot szerzett, és egyetlen gólt sem kapott, ami mindenképpen a védelmet dicséri, ráadásul a hét végi találkozón a középhátvéd Sala győztes gólt ért el.Fernando (brazil, Santo André): Az idei Libertadores-kupa egyik meglepetéscsapata a brazil Santo André, amely hazájában csak a másodosztályban szerepel, de ennek ellenére és megvan az esélye arra, hogy továbbjusson csoportjából. A csapat a múlt héten éppen egy másik brazil gárdát, a patinás Palmeirast győzte le, és az első gólt a balhátvéd Fernando érte el, aki a hét végi bajnokin is remek teljesítményt nyújtott.
Ludovic Giuly (francia, FC Barcelona): A katalán gárda a Málaga ellen igyekezett mindenkinek az értésére adni, hogy esze ágában sincsen megbotlani, és elveszíteni az elsőséget. A Barca anélkül is simán verte ellenfelét, hogy kiemelkedően futballozott volna, igaz, Giuly azért pazarul focizott: a francia jobbszélső kétszer is betalált, és így összesen már kilenc gólnál jár a pontvadászatban.Massimilian Porcello (olasz, Arminia Bielfeld): A Bundesliga újoncai közül jelenleg a bielefeldiek állnak a legjobban, az Arminiának a jelek szerint már nem kell izgulnia a bennmaradás miatt. A Freiburg ellen aratott győzelem tovább erősítette a csapat pozícióját a középmezőnyben, és a találkozó főhőse az olasz származású, ám német állampolgárnak számító Porcello volt, aki pályafutása első mesterhármasát érte el.Michael Ballack (német, Bayern München): A bajor együttes a hét végén újabb nagy lépst tett a bajnoki cím felé, hiszen előnye immár kilenc pont a Schalke 04-gyel szemben. A müncheniek a VfL Bochumot verték meggyőző könnyedséggel, és a találkozón a gárda egyik vezéregyénisége Ballack volt, aki gólt is szerzett - akárcsak a hétközi kupa-elődöntőn a Bielefeld ellen.Youssi Benayoun (izraeli, Racing Santander): A santanderi együttes a hét vége egyik legnagyobb meglepetést okozta azzal, hogy idegenben 4-1-re nyert a Deportivo ellen. A Racing ezzel a győzelemmel szinte biztosan megmenekült a kieséstől, és azért elsősorban izraeli középpályásának, Benayounnak mondhat köszönetet, aki mesterhármast ért el.
Duncan Ferguson (skót, Everton FC): A szezon előtt a két liverpooli gárda közül inkább a Vörösöket várták a dobogó közelébe Angliában, de a jelek szerint mégis az Everton FC végezhet előrébb a tabellán. A stolverkosok jelenleg a negyedik helyen állnak, és a múlt heti két bajnokin négy pontot is begyűjtöttek, köszönhetően elsősorban a hórihorgas csatárnak, Fergusonnak, aki a Manchester United és a Birmingham City ellen is betalált.Davide di Michele (olasz, Udinese): Az udinei együttes továbbra sem tett le arról, hogy a következő idényben a BL-ben indulhasson, de a gárda egyelőre csupán az ötödik helyet foglalja el a tabellán. A múlt heti két bajnokin az Udinese négy pontot gyűjtött; Di Michele már a Livorno elleni hazai meccsen remekül focizott, de akkor még nem tudott gólt szerezni, a hét végén a Siena ellen viszont kétszer is betalált, és így már 14 gólnál jár a szezonban.