Társoldalunk:

Megvan a horvát-magyar Eb-pályázat jelmondata

2005.04.29. 15:07

Az előkészítő bizottság a tengerparti Porecben ismertette a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért küzdő horvát-magyar pályázat szlogenjét, amely a következő: "Kettő egyért, egy 12-ért!".

A pénteki sajtótájékoztatón mutatták volna be a kandidálás logóját, de egyelőre még nem született végleges döntés, vagyis a jelképre még várni kell. A pályázati dokumentáció leadási határideje július 21.

A horvát fél már megnevezte a négy lehetséges helyszínt: a nyitómérkőzésnek Zágráb adna otthont, továbbá Rijekában, Splitben és Eszéken rendeznének mérkőzéseket. Magyarországon még nem született döntés: Budapest, Zalaegerszeg, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Miskolc és Pécs reménykedhet. Egyelőre annyi dőlt el, ha a horvát-magyar kandidálás sikerrel jár, akkor 2012-ben az átalakított Puskás Ferenc-stadionban rendeznék az Eb döntőjét.

Az ugyanakkor már eldőlt, hogy sikeres kandidálás esetén Budapesten működne a média- és televíziós központ, szintén a magyar fővárosban kerülne sor a selejtezők csoportjainak sorsolására, továbbá innen irányítanák az orvosi ellátást, valamint a jegyértékesítést, míg Zágrábban tartanák a kontinensviadal csoportbeosztó sorsolását, illetve ott működne az akkreditációs központ is.

A két labdarúgó-szövetség elnöke, Bozóky Imre és Vlatko Markovic megegyezett abban, hogy közös levelet intéznek a két ország parlamentjéhez, amelyben a kandidálás támogatását kérvényezik a képviselőktől.

Az európai szövetség (UEFA) november 7-i szűkítése után három pályázat marad állva. Magyarország és Horvátország mellett Lengyelország Ukrajnával közösen jelentkezett a 2012-es Eb rendezésére, míg Görögország, Oroszország, Olaszország, Törökország és Azerbajdzsán egyedül adna otthont az eseménynek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK