Vágólapra másolva!
A hajrában szerzett két Ronado-találattal 2-0-ra győzött a Real Madrid labdarúgócsapata San Sebastianban, s továbbra is versenyben van a Barcelonával az aranyéremért folytatott harcban.  A nap másik két mérkőzése döntetlent hozott: a Bilbao az Atlético Madrid, a Valencia a Numancia otthonából távozott ponttal.

A Primera División 34. fordulójának szombati játéknapján egyértelműen a Real Sociedad és a Real Madrid összecsapása jelentette a rangadót. A hazaiaknál Jérémie Brechet ismét elfoglalhatta helyét a védelemben, s a csapat is nyugodtan készült: a királyi gárda ellen mindig is jól megy a baszkoknak, ráadásul a legutóbbi négy mérkőzésen aratott három győzelem is önbizalmat kölcsönzött a hazaiaknak.

Wanderley Luxemburgónak viszont akadt gondja a másik oldalon, hiszen eltiltás miatt nem számíthatott Zinedine Zidane, Walter Samuel és Michel Salgado játékára.

Az első játékrész majdnem unalomba fulladt, az egyetlen valamire való gólhelyzetet a Sociedad orosz középpályása, Karpin hagyta ki, aki Barkero bal oldali beadását 12 méterről egyből kapura küldte, Casillas lábbal védett.

A második játékrészt Owen fejese vezette be, majd az 55. percben Uranga a kapunak háttal állva próbálkozott meglepni Casillast, de a válogatott kapus kitolta a labdát a bal sarok elől.

A 69. percben végre komoly helyzet adódott a fővárosiak előtt is, Raúl szerzett labdát a pálya közepén, remekül indította Ronaldót, de a jó ütemben kimozduló Riesgo zárta a szöget, s lábbal védte a brazil támadó lövését. A 76. percben Beckham középre ívelését Helguera csúsztatta léc fölé.

A hajrában aztán Ronaldo eldöntötte a mérkőzést: előbb a 83. percben nagy védelmi hibát kihasználva egyedül léphetett ki Guti átadásával, s kicselezve a kapust is az üres hálóba továbbított (0-1), majd a 91. percben közelről is eredményesnek bizonyult (0-2).

Győzelmével a Madrid továbbüldözi a listavezető Barcelonát, amely vasárnap hazai pályán az Albacetét fogadja.

eredmények, 34. forduló
Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
gól:
Colsa (78.), illetve Etxebarria (66.)

Numancia - Valencia 1-1 (0-0)
gól:
Tevenet (74.), illetve Vicente (84., 11-esből)

Real Sociedad - Real Madrid 0-2 (0-0)
gól:
Ronaldo (83., 91.)

Rangadók nélkül is nagy a tét/sport/focivilag/20050429aranykozelben.html?pIdx=3