Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Manchester United és a Tottenham Hotspur is szép vasárnapot szerzett szurkolóinak, a Vörös Ördögök a Charlton otthonában nyertek 4-0-ra, míg a Spurs 5-1-es vereséget mért az Aston Villára.

A Tottenham mindössze egy ponttal előzte meg az Aston Villát a mérkőzés előtt, azaz közhellyel élve hatpontos találkozó várt a két csapatra. A Tottenham szerzett vezetést, méghozzá érdekes körülmények között, a vendégek tizenegyest reklamáltak, mert Delaney a földre került, a bíró nem fújt, Robinson kapus előrevágta a labdát, amit Kanoute megszelídített, majd elgurított Potsma mellett.

A második gólnál a Villa védelme képtelen volt felszabadítani, King pedig bevágta a lepattanó labdát, majd Kanoute iratkozott fel ismét az eredményjelzőre egy szöglet után. A félidő végén Barry tizenegyesével visszajöttek a Villa-remények, de Robinson mindent védett, a túloldalon pedig Reid és Kelly mattolta Potsmát, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

A Manchester United február óta nem nyert idegenben, most azonban a Charlton beleszaladt a késbe. Jól kezdett a MU, ám eleinte Andersen, a Charlton dán kapusa remekelt, aztán éppen az ő hibáját használta ki a Manchester, Rooney lövése kiperdült a kezéből, Scholes pedig beverte a kipattanót.

A szünet előtt már kettővel mentek a vendégek, Rommedahl szórt el egy labdát a saját kapuja előtt, és a manchesteri támadás végén Fletcher büntetett. Rooney-kapufával indult a második játékrész, majd El-Karkouri aludt el, Smith elcsente a labdát, majd egy az egyben átverte Andersent.

Öt perccel később Rooney sem hagyott esélyt a londoni kapusnak, így továbbra is versenyben van a második helyért Sir Alex Ferguson brigádja.

Premier League, 36. forduló:
Tottenham Hotspur - Aston Villa 5-1 (3-1)
gól:
Kanoute (6., 27.), King (18.), Reid (67.), Kelly (90.), illetve Barry (45., 11-esből)

Charlton Athletic - Manchester United 0-4 (0-2)
gól:
Scholes (34.), Fletcher (44.), Smith (62.), Rooney (67.)
piros lap: Perry (85., Charlton)