Vágólapra másolva!
Az Újpest FC nagyszabású futballgálát rendezett a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban Törőcsik András, a klub legendás játékosának 50. születésnapja alkalmából.

Az eseményen jelen volt Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is, aki egy kisebb ajándékkal lepte meg Törőcsik Andrást. Az ünnepély a fiatalabb korosztály mérkőzésével indult: az Újpest-Gödöllő párharcot a hazai ifjoncok kiütéses győzelemmel zárták az ekkor még finoman szólva is foghíjas lelátók előtt.

Rövid pihenő után következhetett a média- és a színészválogatott összecsapása. Előbbiben olyan hírességek kaptak helyet, mint Martinek János, Fábián László, Kálnoki Kis Attila és Marosi László, míg a túloldalon Nemcsák Károly, Eperjes Károly és Besenczi Árpád is helyet kapott a kezdőtizenegyben.

A szünetben kisebb koncertet adott Edvin Marton világhírű hegedűművész, aki fantasztikus tudásával elkápráztatta a nem túl "művészi beállítottságú" közönséget. A találkozó végül - jó gálához méltóan - 3-3-as döntetlennel zárult.

Nem sokkal később következhetett a nap fénypontja, hiszen hatalmas tapsvihar mellett pályára lépett a születésnapos "Törő", valamint a korábbi újpesti barátaiból, csapattársaiból és ellenfeleiből verbuválódott két csapat.

A hazaiaknál olyan nagyságok léptek ismét a gyepre, mint Dunai II Antal, Zámbó Sándor, Szabó András, Szendrei József, Urbán Flórián vagy éppen Kozma István, míg a vendégeknél Détári Lajos, Sági Attila, Kiprich József, Káposztás Endre és Szokolai László is stoplis cipőt húzott. Egy különös találkozásnak is szemtanúja lehetett a közönség, hiszen a válogatottban 45-ször szerepelt Törőcsik András egy csapatban játszhatott fiával, Attilával.

A kétszer húszperces összecsapáson természetesen nem a küzdő jelleg dominált, így mindkét oldalon akadt néhány közönségszórakoztató szép megoldás. Az ünnepelt csípőproblémái miatt csak ritkán avatkozott játékba, ám első komolyabb megmozdulása után gólpasszt adott Bodnár Istvánnak, majd Bognár György gyönyörű csavarását követően ugyanez volt a koreográfia.

Néhány pillanattal később percekig őrjöngött a közönség, hiszen sok-sok év elteltével Törőcsik András - egy közeli fejes után, valamint egy pimasz emelést követően - ismét gólokat szerzett.

A második játékrész szintén az ünneplésről szólt, ugyanis hosszú percekig szólt a taps az ekkor már fiára lecserélt Törőcsik Andrásnak, aki könnyeivel küszködve köszönte meg a nézők lelkes buzdítását, majd elbúcsúzott.

Törő Team - Dream Team 7-5 (5-3)
Szusza Ferenc-stadion, 1500 néző
gól: Bodnár (6., 11.), Fekete (13.), Törőcsik András (15., 17.), Kiss S. (26.), Schróth (28.), illetve Bognár (9., 13.), Eszterházy (12.), Tuboly (31.), Dzurják (35.)