Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd fellebbezett a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának múlt szerdai döntése ellen, amely pontlevonással fenyegeti a klubot, mivel még mindig nem fizette ki korábbi vezetőedzőjét, Tornyi Barnabást.

Kosik Kristóf, az egyesület jogi képviselője szerint másodszor büntetnék a Honvédot ugyanazért a vétségért. "A Tornyi-ügyben először a fegyelmi bizottság 10 millió forintra büntette a klubot, majd az MLSZ fellebbviteli bizottsága ezt jogerősen 3 millióra csökkentette, amit az egyesület tudomásul vett, így érthetetlen, hogy miért került ismét napirendre az ügy" - mondta az ügyvéd, aki a fellebbezésben alaki hibákra is hivatkozik, valamint úgy véli, hogy a fegyelmi bizottság túllépte hatáskörét, mivel "polgári és anyagi jogi kérdésekben nem dönthet".

A határozat értelmében az egyesületnek május 4-i határidővel kell kifizetnie Tornyit, különben minden forduló után - azaz már szerdától - egy-egy pontot levonnak a csapattól. A Honvédot továbbá kizárták az átigazolásból, valamint egy osztállyal lejjebb sorolhatják, ez utóbbi döntés életbe léptetését azonban a bajnokság végéig felfüggesztette a liga testülete.

"A ítélet szerint a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, de üdvözölném, ha az MLSZ illetékes bizottsága, amint megkapja a fellebbezést, felfüggesztené a büntetés végrehajtását" - mondta Kőszegi Géza, a fegyelmi bizottság elnöke.

Tornyi Barnabás 2004 márciusában pert nyert a klub ellen, a fővárosi ítélőtábla jogerős döntése szerint 29 millió 400 ezer forint illeti meg. A vezetőedzőt a - időközben tulajdonos- és névváltozáson átesett - csapatot akkor működtető kft. vezetése 2001. április 11-én menesztette. Az indoklás szerint szerződésszegés miatt állították fel a kispadról. A szakember bíróságra vitte az ügyet, a pert első fokon elvesztette, ám másodfokon neki adtak igazat.

A kispesti csapattal kapcsolatos információ még, hogy a mozambiki légióból már csak Genito és Lobo készül a csapattal, Marito, Mano-Mano és Patricio közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal, és már el is utazott Magyarországról.

[origo] / (MTI)