Vágólapra másolva!
Valószínűleg minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik majd a PSV Eindhoven labdarúgócsapatának a védelmére, ugyanis az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn egy bekapott gól a holland csapat búcsúját jelentheti.

Az olaszok megnyugtató, 2-0-s előnnyel léphetnek pályára, s ha csak egyszer is betalálnak, Guus Hiddink együttesének már négy gólt kell szereznie, hogy továbbjusson, márpedig a Milan fantasztikus - többek között Maldinivel és Nestával fémjelzett - védelemmel rendelkezik.

Ugyancsak a piros-feketék mellett szól, hogy mindenki Carlo Ancelotti rendelkezésére áll, míg Guus Hiddinknek nélkülöznie kell a sárga lapok miatt eltiltott Andre Ooijert, valamint a térdsérüléssel bajlódó John de Jongot és a sípcsontját fájlaló DaMarcus Beasley-t. Ráadásul a hazaiak közül több kulcsjátékos úgy lép pályára, ha sárga lapot kap, akkor még továbbjutás esetén sem játszhat a fináléban.

A rossz előjelek ellenére bizakodó hangulatban várja a mérkőzést a hazai csapat. "Nincs lehetetlen és hiszünk magunkban" - jelentette ki Park Ji Szung, aki megjegyezte, hogy a dél-koreai válogatott tagjaként Hiddink irányítása alatt már részese volt egy "csodának", amikor a 2002-es világbajnokság nyolcaddöntőjében elbúcsúztatták az olaszokat.

"A csapatom sose adja fel, s ez egy ajándék az edzőnek. Ahhoz hogy legyőzzük a Milant 90 percen át a maximumot kell nyújtanunk, minden labdáért meg kell küzdenünk, s nem szabad területet adnunk az ellenfelünknek. Ráadásul elöl olyan csatárt kell kikapcsolnunk a játékból, mint az aranylabdás Andrij Sevcsenko" - mondta Hiddink.

Természetesen a Milan játékosok nem szenvednek önbizalomhiányból. "Tanultunk a tavaly elkövetett hibáinkból, amikor is a Deportivo La Coruna elbúcsúztatott bennünket a negyeddöntőben, pedig a visszavágóra háromgólos előnnyel érkeztünk. Ahhoz képest most kis előnyünk van, és sokkal jobban odafigyelünk a találkozóra" - mondta Cafú, a vendégek 35 éves világbajnok brazil védője.

Sevcsenko pedig egyenesen biztos benne, hogy csapata már az első félidőben betalál, s ezzel végleg eldönti a párharc sorsát.

Carlo Ancelotti, az AC Milan labdarúgócsapatának trénre szerint az ő általa vezényelt védelem a jelenlegi legjobb hátsó alakzat. "A világ legjobb védelmével büszkélkedhetek. Nemcsak azért, mert világklasszis játékosok szerepelnek az egyes posztokon, hanem mert tökéletesen megértik egymást a futballisták" - nyilatkozta a tréner a Tuttosport című sportnapilapnak.

A szakvezető állítását alátámasztja, hogy a milánói gárda úgy vezeti az olasz bajnokságot, hogy 34 mérkőzésen mindössze 21 gólt kapott, a Bajnok Ligájában pedig eddigi 11 összecsapásán három alkalommal kellett menet közben középkezdéshez felállnia.

A legrangosabb európai kupasorozatban utoljára Ronaldinho, az FC Barcelona brazil csillaga vette be Dida kapuját a csoportküzdelmek negyedik fordulójában, ami azt jelenti hogy az olasz bajnoki címvédőnek 631 perce képtelenek gólt rúgni az ellenfelek.

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, s mindannyiszor a Milan örülhetett.

a várható kezdőcsapatok
PSV Eindhoven: Gomes - Bögelund, Alex, Bouma, Jung Pjo Li - van Bommel, Vogel, Cocu - Ji Szung Park, Vennegoor of Hesselink, Farfan
AC Milan: Dida - Cafu, Stam, Nesta, Maldini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Crespo (Rui Costa), Sevcsenko
játékvezető: Terje Hauge (norvég)

a két együttes korábbi mérkőzései
1992.12.09. (BL, csoportmérkőzések): PSV Eindhoven - AC Milan 1-2
1993.04.21. (BL, csoportmérkőzések): AC Milan - PSV Eindhoven 2-0
2005.04.26. (BL, elődöntő): AC Milan - PSV Eindhoven 2-0.