Társoldalunk:

Mourinho fanyalgásán nevetnek az angolok

2005.05.04. 12:32

A mérkőzést sugárzó ITV négy szögből is visszajátszotta Luis García 4. percben lőtt gólját. Ha egyáltalán gól volt. Tudniillik egyik visszajátszás sem bizonyult perdöntőnek. Igen egyszerű okból: az UEFA megtiltotta a Bajnokok Ligája-mérkőzésekről közvetítő tévétársaságoknak, hogy kamerát helyezzenek el a gólvonalon túl, a kapuban...

"Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy gól volt. Tisztán láttam onnan, ahol álltam. Megfelelő helyzetben voltam ahhoz, hogy eldönthessem, bent volt-e a labda" - mondta  Roman Slysko asszistens a London Evening Standard című napilapnak.

Terry Venables, a csatorna szakkommentátora: "Borzasztó helyzetben vagyunk. Amit a Premiership-meccseken megtehetünk - kamera a hálóban -, az itt tilos. Ennélfogva a felvételeink valóban nem perdöntőek, nem lehet megállípítani, hogy a labda tényleg áthaladt-e a gólvonalon Luis García lövésénél."

Ez igaz, csakhogy indirekt módon lehet következtetni. A labdát kivágó Gallas támaszkodó, bal lába pontosan a gólvonalon áll, ebből logikusan következik, hogy a jobb láb, mellyel kikanalazza a labdát, már a gólvonalon belülről rúgja ki a játékszert. Egyébként a Mirror és a Sun is azt írja, valószínűleg teljes terjedelmével áthaladt a labda a gólvonalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK