Vágólapra másolva!
Az angol Labdarúgó Szakírók Szervezete (FWA) a Chelsea középpályását, Frank Lampardot választotta meg az év játékosának; a londoni csapat 50 év után szerezte meg ismét a bajnoki címet.

A 26 esztendős Lampard teljesítményével nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Chelsea fél évszázadnyi sikertelenség után ismét a magasba emelhesse a bajnoki trófeát és eljusson a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. A megszakítás nélkül 143 mérkőzésen pályára lépő játékos az idei bajnoki és kupasorozatokban összesen 18 találatot szerzett, és így vezeti a házi góllövőlistát.

"Mindannyian éhesek vagyunk a további sikerekre, a jelenlegi kerettel egyszerűen nem érhetjük be a mostani bajnoki trófeával" - jegyezte meg a díjazott.

Az azerbajdzsáni szövetségi kapitány, Carlos Alberto - aki az 1970-es világbajnok brazil válogatott csapatkapitánya volt - a világ egyik legjobb középpályásának titulálta, míg a Real Madridban játszó Michael Owen úgy nyilatkozott róla: még nem látott játékost, aki olyan mértékben fejlődött, mint Frank Lampard.

Lampard a FWA-szavazáson csapattársát, a játékosok által két hete az év legjobbjának választott John Terryt, valamint a Liverpool védőjét, a Chelsea ellen sikerrel megvívott BL-elődöntőben is remek formát mutató Jamie Carraghert előzte meg.