Társoldalunk:

Javított az Újpest, kiesett a Békéscsaba

2005.05.07. 21:01

Arany Ászok Liga, 27. forduló
Újpest FC - Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)
Szusza Ferenc-stadion, 2764 néző
v.: Szarka
Újpest FC: Vlaszák - Fehér Cs. (Vermes, 25.), Böjte, Juhár, Vanczák - Polonkai (Kovács Z., 60.), Farkas, Erős K., Tóth N. - Bükszegi, Rajczi (Feczesin, 92.)
Zalaegerszegi TE
: Varga Z. - Kocsárdi, Kozmér, Csóka, Gaál - Andorka, Sebők V. (Torma, 54.), Balog, Józsi - Sabo (Selei, 65.), Koplárovics (Babati, 73.)
gól: Polonkai (24.), Bükszegi (47.), Kovács Z. (82.), illetve Juhár (39., öngól), Koplárovics (69.)
sárga lap: Selei (67.)

15. perc: Sabót ugratták ki a félpályáról, s a zalaegerszegi csatár miután lerázta védőjét, 18 méterről a bal alsó sarok felé csavart, de Vlaszák szép vetődéssel szögletre mentett.

24. perc: elképesztően szerencsés góllal szerzett vezetést az Újpest, ugyanis egy veszélytelennek látszó szituációban Józsi felszabadításával Polonkait találta el, s róla a kapuba pattant a labda (1-0).

39. perc: Koplárovics futott el a bal szélen, s középre adását a menteni igyekvő Juhár saját kapuja bal alsó sarkába rúgta (1-1).

46. perc: Polonkai indította fejjel a jobb szélen felfutó Rajczit, aki azonnal visszapasszolt, s az újpesti középpályás 12 méteres lövését Varga lábbal hárította.

47. perc: Erős 22 méteres lövését Varga csak kiütni tudta, s a berobbanó Bükszegi 7 méterről a zalai hálóőr lába között a kapu közepébe gurított (2-1).

58. perc: Tóth Norbert 17 méteres lövését Varga lábbal védte, majd Tóth ismételhetett 8 méterről, de Varga ezúttal is lábbal hárított.

63. perc: Rajczi vezethette rá a labdát Vargára, de a zalai kapus immár sokadszor lábbal állta útját az újabb újpesti gólnak.

69. perc: Selei futott el a bal oldalon, két csel után középre ívelt, s Koplárovics kapásból a jobb sarokba bombázott (2-2).

82. perc: Bükszegi ugratta ki Kovácsot, aki okosan a kapujából kifutó Varga mellett a hálóba gurított (3-2).

84. perc: Rajczi jobb oldali beadását a berobbanó Tóth N. a bal kapufára rúgta.

Az Újpest kezdte nagyobb iramban a mérkőzést, de ez nem vezetett eredményre. Aztán a hazaiak egy szerencsés góllal mégis előnybe kerültek az elsősorban kontrákra építő zalaiakkal szemben. Az egyik ilyen szórványos ellenakcióból egyenlítettek a vendégek, igaz ehhez Juhár Tamás segítségére is szükségük volt.

A folytatásban a hazaiak alaposan felpörgették a tempót, s azonnal vezetést szereztek. Az előny birtokában sem vettek vissza Mészöly Géza tanítványai, így számolatlanul dolgozták ki a helyzeteket, de az összeset kihagyták. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a zalaiak első támadásukból ismét egyenlítettek. Ez megfogta a lila-fehér csapatot, de a hajrában végül Kovács találatával begyűjtötték a három pontot.

Összességében az Újpest a második félidőben nyújtott jó teljesítményével rászolgált a győzelemre, míg a vendégek csak Varga kapusnak köszönhetik, hogy nem szenvedtek nagyobb arányú vereséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK