Társoldalunk:

Javított az Újpest, kiesett a Békéscsaba

2005.05.07. 21:01

Arany Ászok Liga, 27. forduló
Matáv FC Sopron - Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
Sopron, 2500 néző
v.: Solymosi
Sopron: Balogh - Horváth A., Szekeres, Hanák - Fehér, Lazics, Pintér, Balaskó (Somorjai, 72.) - Bárányos (Csordás, 78.), Tóth, Sira (Szabó O., 64.)
Honvéd: Erdélyi - Kovács, Baranyai, Mészáros, Takács Z. - Lázár (Miro, a szünetben) - Dancs (Borgulya, 75.), Genito, Vadócz, Vén - Kozarek (Herczeg, a szünetben)
gól: Tóth (11.), Bárányos (34.)
sárga lap: Pintér (23.), illetve Dancs (70.), Baranyai, (81.)

11. perc: Fehér vezette fel a labdát a jobb oldalon, laposan középre lőtt, Balaskó ügyesen átengedte a labdát Tóth Mihálynak, aki 14 méterről, jobbal a bal felső sarokba csavart (1-0).

34. perc: Balaskó szögletből beívelés helyett visszagurította a labdát a kispesti 16-osnál helyezkedő Bárányosnak, aki a jobbösszekötő helyéről egyből óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (2-0).

78. perc: Somorjai futott el a jobb szélen, remek ütemben gurított vissza a második vonalban érkező Pintér elé, aki 18 méterről egyből kapura bombázott, labdája a felső lécről pattant a kapu fölé.

Sokkal frissebben, dinamikusabban kezdte a játékot a Matáv és hamar vezetést is szerzett. Ezt követően "visszafogottabb" lett a hazaiak játéka, de a gyengén futballozó Honvéd ezt nem tudta kihasználni. A félidő hajrájában aztán újra felpörgette a játékot a hazai együttes és növelte előnyét.

Az első félidőben szerzett előnyét különösebb nehézség nélkül tartotta a hazai gárda, amely a helyzetek alapján akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a gyengén futballozó fővárosiak ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK