Társoldalunk:

Javított az Újpest, kiesett a Békéscsaba

2005.05.07. 21:01

Arany Ászok Liga, 27. forduló
Békéscsabai Előre - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Békéscsaba, 1000 néző
v.: Dubraviczky
Békéscsaba: Simunic - Lázok, Vilotic, Grujic, Bujáki - Kulacsik (Hoffmann, a szünetben), Vasiljevic, Kocsis (Polczer, 77.) - Pozsár, Simic - Drobnjak (Süli, 91.)
MTK:
 Végh - Horváth, Lambulic, Juhász, Balogh - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zabos, Füzi Á. - Kanta J. (Illés, a szünetben), Silva (Bori, 59.)
gól: Balogh B. (8.)

8. perc: Kanta J. jobb oldali szögletét Balogh B. 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelte (0-1).

15. perc: Füzi jó passzával Kanta ugrott ki, majd 16 méterről épphogy a jobb kapufa mellé lőtt.

60. perc: Kocsis visszagurítását Bujáki tűzte kapura, de a labda elakadt a fővárosi védőkben.

77. perc: Drobnjak Pozsár elé fejelte a labdát, aki futtából a balösszekötő helyéről az oldalhálóba talált.

90. perc: egy kifejelt labdát Vasziljevics 22 méterről kapura lőtt, a labda a védőkről kipattant, Simic ismételhetett, de ezt Végh hárította.

Az első játékrészben a fővárosiak nagyon kulturált játékot mutattak be, gyakorta kigurigázták a békéscsabaiakat, de a kapura ők is ritkán voltak veszélyesek, a gólon kívül egyetlen igazi helyzetük volt. Az erősen tartalékos hazaiak még ennyit sem tudtak felmutatni ebben a játékrészben.

A szünetben az MTK részéről beállt Illés Béla, aki ezzel 510. bajnoki mérkőzésén lépett pályára, és beállította a tatabányai Szabó György 1982-ben elért rekordját. A második játékrészben sem ébredt fel igazán a két csapat, az unalmas mérkőzésen továbbra sem kerültek veszélybe a kapuk, így a két portásnak semmi dolga sem akadt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK