Vágólapra másolva!
A Primera División 35. fordulójában a Real Madrid 5-0-ra legyőzte a Racing Santandert, és ezzel újra három pontra megközelítette a listavezető Barcelonát. A játéknap rangadóján a Betis 1-0-ra nyert a sevillai derbin.

A Real Madrid híveinek majdnem fél órát kellett várni az első gólra, akkor Raúl löbbölt Ronaldo elé, aki ballal középre adott, Owen pedig jobbal a hálóba pöckölt. A második találat még a szünet előtt érkezett, Ronaldo és Aouate kapus találkozása után büntetőt ítélt a játékvezető (nem biztos, hogy igaza volt), és a brazil aranylabdás nem hibázott.

A szünet után folytatódott a madridi gólgála, Raúl előbb közelről, majd a tizenhatoson kívülről is kilőtte a bal alsó sarkot, a 91. percben pedig ismét Ronaldo villant, és Figo passza után a kapust kicselezve gurított a hálóba. A Real ismét közelebb jött a Barcelonához, amely vasárnap a bajnok Valencia otthonában lép fel.

A sevillai derbin csak egy gól született, de az óriási örömöt okozott a Betis-szurkolóknak, ugyanis Oliveira hetedik percben elengedett lökete a bal alsóban kötött ki, így a zöld-fehérek szerezték meg a győzelmet, és ezzel három pontra megközelítették a dobogós helyen álló városi vetélytársat.

A Mallorca nagyon hajrázik, hogy elkerülje a kiesést, de az Osasuna otthonában nem tudta kihúzni 1-0-val, így továbbra is közelebb áll a másodosztályhoz. Az Athletic Bilbao az UEFA-kupás helyezésre hajt, ennek megfelelően nem botlott a Zaragoza ellen.

Primera División, 35. forduló:
Real Madrid - Racing Santander 5-0 (2-0)
gól: Owen (29.), Ronaldo (35., 91., az elsőt 11-esből), Raúl (54., 72.)

Athletic Bilbao - Real Zaragoza 2-0 (0-0)
gól: Urzaiz (54.), Lacruz (84.)

Osasuna - Real Mallorca 1-1 (0-1)
gól:
Milosevic (83.), illetve Farinos (34.)

Betis - Sevilla 1-0 (1-0)
gól:
Oliveira (7.)

Szoros lehet a spanyol befutóhttp://origo.hu/sport/focivilag/20050506kiralyek.html?pIdx=2