Vágólapra másolva!
Jean-Michel Aulas klubelnök szerint a nyári átigazolási időszakban csak a válogatott csatár, Sydney Govou hagyja el a hétvégén sorozatban negyedik bajnoki címét begyűjtő Olympique Lyon labdarúgócsapatát, bár a ghánai középpályást, Michael Essient kitartóan csábítja a korlátlan anyagi lehetőségekkel bíró Chelsea.

A BL-negyeddöntős együttes első számú vezetője csak a játékoskeretet érintő változásról beszélt, hiszen hétfőn derült ki, hogy a vezetőedző Paul Le Guen is távozik. A szakembert az Arsenallal hozták hírbe, Arséne Wenger vezetőedző segítője lehet.

"Sydney maga kérte szerződésének felbontását, s természetesen igent mondtam, hiszen sokat tett a csapatért az elmúlt években. De ennyi és nem több lesz a változás. Csak arra vagyok hajlandó, hogy az ügynökökkel újratárgyaljak egy-két élő szerződést. Azt azonban leszögezem: Govou mellett nem engedünk el mást" - mondta Aulas a L'Équipe című sportnapilapnak.

Essien korábban a Manchester Unitednél is a "célkeresztben" volt, most pedig az angol bajnok és Roman Abramovics pénzéből gazdálkodó Chelsea lett a kérő. "Megismétlem: csak egy játékos távozik! A Chelsea-t is visszautasítjuk. Nem akarom, hogy felbomoljon Európa legjobb középpályássora, vagyis a Mahamadou Diarra, Michael Essien, Juninho Pernambucano trió!" - szögezte le az OL elnöke.

Le Guen távozása nem rendítette meg Aulast, igaz még nem tudja, kit szerződtet a kispadra. Sokan a monacói Didier Deschamps-t és a lille-i Claude Puelt emlegették esélyesként, de egyikük sem lesz vezetőedző Lyonban.

"Mindketten a Ligue 1 legjobb edzői közé tartoznak. De Deschamps valószínűleg nem hagyná el Monte-Carlót, míg a Lille elnöke az a Michel Seydoux, aki testvére a mi második számú részvényesünknek, Jerome Seydoux-nak. Nem szeretnék családi viszályt, ezért nem tárgyalunk Puelről" - mondta Aulas.