Vágólapra másolva!
Kuti István klubtulajdonos elfogadja a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának - többek között pontlevonással is fenyegető - szerdai határozatát, de neheztel a diósgyőri csapat volt vezetőedzőjére, Kiprich Józsefre.

A szeptember 29-én menesztett Kiprich olyan szerződéssel rendelkezett, amely alapján a tavalyi év végéig bér illette meg, de novemberre és decemberre eddig semmit nem kapott. Az fb egyébként szerződésszegés miatt 1,2 millió forintos pénzbírságot is helybenhagyott, ez akkor is a Magyar Labdarúgó Ligánál marad, ha az egyesület rendezi tartozását.

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága szerdai tanácsülésén határozott úgy, hogy helybenhagyja az MLL március 22-ei döntését. A mostani határozat ellen már nincs helye jogorvoslatnak. Az MLL fegyelmi bizottsága másfél hónappal ezelőtt megállapította, hogy a diósgyőri csapatot működtető Siófok FC Kft. Sportszervezet szerződésszegést követett el Kiprich József szemben, mivel a november-december havi vállalkozói díjat nem fizette ki neki. Ezért a sportszervezetet 1,2 milliós bírsággal sújtotta.

"Ahogyan a korábbi ügyeket, úgy ezt is meg fogom oldani" - jelentette ki Kuti István. "Nem tartom korrekt embernek Kiprich Józsefet, aki olyan munkáért követel pénzt, amit nem végzett el. Sajnos azért, hogy legyen pro-licences edzőnk, a klub számára előnytelen szerződést kellett tavaly aláírnunk. Biztos vagyok az igazunkban, ezért polgári peres úton szerezzük majd vissza a pénzünket."

Ha a kft. szombatig nem fizet a szakembernek, akkor az MLL megkezdi a pontlevonást a Diósgyőrtől.